AKP'li belediyeden satılık göl manzaralı arsa!

AKP’li Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı’daki Küçükçekmece Gölü manzaralı yaklaşık 15 dönümlük arazisini 62 milyon liraya satışa çıkardı.

AKP'li belediyeden satılık göl manzaralı arsa!

Küçükçekmece Halkalı İstasyon Mahallesi'ndeki Küçükçekmece Belediyesi'ne ait 14 bin 907 metrekarelik arazi 62 milyon 612 bin 340 TL tahmini bedel ile 13 Aralık'ta ihaleye çıkıyor. İhalenin geçici teminat bedeli ise 1 milyon 878 bin 370 lira olarak belirlendi.

AKP'li belediyeden satılık göl manzaralı arsa! - Resim : 1

KONUT VE TİCARET İMARINA SAHİP

Marmara Üniversitesi'nin taşınması planlanırken TOKİ'ye devredilen yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan içinde kalan Küçükçekmece Belediyesi'ne ait 14 bin 907 metrekarelik parsel “konut ve ticaret” imarına sahip. Belediyeye ait parsel, Küçükçekmece Gölü'nün kuzeyinde bulunuyor.

“YEŞİL ALAN OLSUN”


Satış kararı 9 Kasım 2018 tarihli Küçükçekmece Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile alındı. Karara karşı çıkan İBB ve Küçükçekmece Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Erhan Aslaner, yerel seçimler için kaynak yaratmak istendiğini söyleyerek satış kararına tepki gösterdi.

“GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMİYOR”


2018 yılının bütçesi hazırlanırken gayrimenkul satışlarının öngörüldüğünü hatırlatan Aslaner, “Biz o zaman ‘muhtemelen Marmara Üniversitesi arsası içinde bulunan belediyeye ait parselleri de satacaksınız' demiştik. AKP grubu da ‘kahin misiniz' diye cevap vermişti. Görünen köy kılavuz istemiyor” dedi. Küçükçekmece Belediye başkanı Temel Karadeniz'in seçim kampanyasında ilçeye şehir parkı kazandırma sözü verdiğini ancak bu vaadin dönemin sonuna gelmesine karşın gerçekleştirmediğini belirten Aslaner “Belediyeye ait bu alanı Küçükçekmece halkı için yeşil alan olarak kullanabilirdik. Pazarcıların ciddi sorunları var onları çözmek için de kullanabilirdik. Maalesef bunların hiçbiri yapılmadı. Kamu kaynaklarının bu şekilde talan edilmesine karşıyız” diye konuştu.

TOKİ'YE DEVREDİLMİŞTİ


Satışa çıkarılan arazi daha önce dağınık durumdaki kampusları bir araya toparlamak üzere Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilen alanda kalıyor. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik bu alan TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi arasında 11.04.2016 tarihinde imzalanan protokol ile TOKİ'nin tasarrufuna geçmişti. 2017 yılının ağustos ayında yapılan plan değişikliği ile de İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda üniversite alanı olarak belirlenen yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin imar durumu “konut+ticaret” olarak değiştirilmişti.

Etiketler
Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece Satılık