Tacizcisi davada tanık oldu!

Mahkeme heyeti bir kadını taciz eden iki kişiyi mahkemede tanık olarak dinledi.

Tacizcisi davada tanık oldu!

N.B. kayınpederinin tacizine uğradı. 2018 yılında görümcelerinin saldırısına uğradı, dava açtı. Ancak N. B’yi taciz eden kayınpeder davada tanık oldu.


“Cinsel tacizin ne olduğunu, çok iyi bilmek için yaşamak gerekir. Cinsel tacizin, insanın yaşamını, berbat eden bir şey olduğunu yaşayınca, gördüm. Çünkü, kayınpederim İ.B. tarafından birçok kez cinsel tacize uğradım.” diyerek başlıyor söze N.B. Bir kız çocuğu olan N.B. 2012 yılında aynı apartmanda yaşadığı kayınpederinin tacizine uğradı. Devam eden tacizleri eşine anlatmasına, hatta eşinin tacizleri kabul etmesine rağmen eşinin biraz daha süre istemesiyle evde kalmaya devam ettiler.

6 AY SINIRI

Evrensel gazetesinden Elif Ekin Saltık'ın haberine göre yaşadıklarına dayanamayan ve aldatıldığını öğrenen N.B. kızını da alarak Marmaris yerleşti, boşanma davası açtı ancak taciz olayında şikayet süresi 6 ay olduğu için, şikayetçi olamadı.

N.B’nin yaşadıkları bununla da bitmedi. Evi eşinin kız kardeşleri tarafından basıldı. N.B. eşi, kayınpederi, ve görümceleri hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı çıkrattı ve maddi tazminat davası açtı. Tazminat davasında iki görümcesi davalı olarak yer alırken haklarında uzaklaştırma kararı verilmiş olan eşi ve kayınpederi ise şahit olarak yazıldı. Boşanma aşamasındaki eşi ve kendisini taciz eden kayınpederinin şahit olarak gösterilmesine isyan eden N.B. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Cinsel tacizleri eşime anlattığım halde, o her defasında, suskun kaldı. Beni taciz edenle oturduğumuz aynı apartmandan başka yere taşınmayı birçok kez söylediğim halde, sözünde durmadı, her defasında beni kandırdı.

Cinsel tacizlerden dolayı psikolojik olarak çok kötü olduğum kasım 2017’de eşime babasının yaptığı tacizlerin yine aklıma geldiğini, o anları tekrar yaşadığımı mesajla yazdığımda, eşim psikolojimi anladığını, borcunun bitmediği için evden gidemediğimiz yazdı. ‘Babanın tacizine sessiz kalmanın bahanesi borç mu yani’ diye yazdığımda, ‘Taşınmak belki çareydi, ne bileyim’ şeklinde yazarak, babasının yaptığı tacizleri kabul etmiş oldu!

Aralık 2017’nin ilk haftasında, kızım, babasının cep telefonunda, gördüğü çirkin bir fotoğrafı bana gösterdikten sonra, o fotoğraf benzeri çirkin fotoğraflar ile ahlaki olmayan birtakım yazışmalar gördüm. Aldatıldığımı da o an öğrenmiş oldum!”

HAKLARINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI OLAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TANIK OLDU

Eşinin aldatması ve kayınpederinin tacizleri üzerine evi terk eden ve boşanma davası açan N.B. Marmaris’e yerleşti. Mart 2018’de kızının doğum gününü bahane edip, İstanbul’dan Marmaris’e gizlice gelen eşinin iki kız kardeşi evini bastı; kendisine ve babasına hakaret etti: “İki kızı ile, kayınpederim ve eşim hakkında, avukatımın başvurusu sonrası İzmir Aile Mahkemesi tarafından ben ve kızım için 3 ay koruma kararı verildi. Bir süre sonra eşimin kız kardeşleri hakkında manevi tazminat davası açtık. Ve olmayacak oldu! Avukatımın itirazına karşın, koruma kararı aldırdığımız dört kişiden ikisi, diğer ikisinin ‘tanığı’ olarak dinlenecek! Tabir uygunsa, birlikte suç işleyen dört kişiden, ikisi ‘sanık’ iken, ikisi, ‘tanık’ oluyor! Bunu aklım almadı, almıyor!”

Verilen karar sonrası psikolojik olarak yine çöktüğünü söyleyen N.B. kararı veren hakimin bir kadın olmasından dolayı çok daha üzüldüğünü söyledi. Verdiği karardan dolayı hakimi, Hakimler Savcılar Kuruluna şikayet ettiklerini belirten N.B. davacı sıfatında olduğu ilk davanın 11 Aralık 2018’de Marmaris’te görüleceğini ifade etti. Kadınların desteğinin kendisini güçlendireceğini söyleyen N.B. şu son olarak şu çağrıyı yaptı: “O davalar, sadece benim değil, cinsel tacize uğrayan insanların davası! Boşanma davası dosyasına taciz ve aldatma delillerini sunduktan sonra bana iftiralar atıldı, tehditler ve çirkinlikler yapıldı. Beni susturmak istediler! Susmadım, susmayacağım! Ben görevimi yapıyorum, sizlerin de yanımda olmanızı, bana destek olmanızı bekliyorum” dedi.

Etiketler
Mahkeme Taciz