Akar'dan ABD'ye tepki: Kabul edilemez

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD'nin YPG ile ilişkilerini sert bir şekilde eleştirdi.

Akar'dan ABD'ye tepki: Kabul edilemez

DHA Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumuna katılmak için gittiği Kanada'da ABD'li senatörlere, ABD'nin terör örgütü YPG ile olan işbirliğinin kesilmesinin beklendiğini ve güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiç bir zaman müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Hulusi Akar'ın Halifax Uluslararası Güvenlik Forumuna katılmak için gittiği Kanada’da ilk olarak Çanakkale Anıtını ziyaret etttiği ve ardından forumun açılış oturumuna katıldığı belirtildi.

Söz konusu faaliyet kapsamında, Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan ile görüşen Bakan Akar, daha sonra ABD’li senatörlerle bir toplantı gerçekleştirdi.. Bu toplantıda, ABD’nin terör örgütü YPG ile olan işbirliğinin kesilmesinin beklendiğini ve güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiç bir zaman müsaade edilmeyeceğini ifade eden Akar, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı.

Akar'dan ABD'ye tepki: Kabul edilemez - Resim : 1
ABD ordusunun üst düzey komutanları ve terör örgütünün PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD Gaziler Günü'nü birlikte kutlamıştı. Yenilen yemeğin görüntülerini örgütün elebaşı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

FETÖ ÜYELERİNİN İADESİ TALEBİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile terör örgütü üyelerinin iadesi konusuna da değinen Akar, örgütün elebaşı ve üyelerinin iadesine ilişkin 85 klasör ve sayısız belgenin ABD’ye gönderildiğini anımsattı. İlave bilgiye ihtiyaç olması durumunda paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Akar, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu vurguladı.

Etiketler
Hulusi Akar YPG