Cumhuriyet aşıkları Aşık Veysel’e sığmadı

Bornova’da on binler Cumhuriyet için Andımızı söyledi

Cumhuriyet aşıkları Aşık Veysel’e sığmadı

Bornova’da Cumhuriyet Bayramı binlerce vatandaşın katıldığı etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte Mustafa Kemal Caddesi kırmızı-beyaza boyanırken, heyecan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosu’nda zirve yaptı. Anadolu Rock Müziği’nin efsane ismi Haluk Levent unutulmaz bir gece yaşattı. Cumhuriyet coşkusunu yaşamak isteyen İzmirliler Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Amfi Tiyatro’ya sığmadı. Merdivenler bile tamamen dolarken binlerce İzmirli de konseri ayakta izledi. Başkan Atila yürüyüş ve konsere ailesi ile birlikte katıldı. Kürsüye kızı Ülkü Seda ve İlke Ada ile birlikte çıkan Atila, ”Cumhuriyet değerlerine hep sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet bizim yaşam biçimimiz. Özgürlük ve Barış bizim hayat biçimimiz. Cumhuriyet’ten hiç bir zaman vazgeçmedik,vazgeçmeyeceğiz” dedi. Gecenin sürprizi Başkan Atila’nın kızı Ülkü Seda’nın okuduğu “Andımız” oldu. Aşık Veysel’i dolduran binlerce Cumhuriyet aşığı da ona eşlik etti.

Cumhuriyet Bayramı Bornova’da Türkiye’ye örnek bir coşkuya sahne oldu. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan meşaleli kortej yürüyüşü binlerce Cumhuriyet sevdalısının katılımıyla gerçekleşti. Bornova Belediyesi organizasyonunda gerçekleşen ve Mustafa Kemal Caddesi’nin Ay Yıldızlı Bayraklarla kırmızıya boyandığı yürüyüşte marşlar hep bir ağızdan söylendi. Kortej, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda son buldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yürüyüş ve konsere ailesi ile birlikte katıldı.

Onbinler Cumhuriyet için Aşık Veysel’deydi

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Amfi Tiyatro’daki Haluk Levent Konseri de coşkuyu zirveye taşıdı. 5 bin kişilik Amfi Tiyatro’da ayakta durmak bile zordu. Onbinlerce İzmirli Cumhuriyet için Bornova Belediyesi’nin organizasyonunda biraraya geldi. Türk Anadolu

Rock Müziği’nin efsane ismi Bornovalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

“Andımız” sürpizi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila konuşmasını yapmak üzere sahneye kızları Ülkü Seda ve İlke Ada ile birlikte çıktı. Başkan’ın kızı Ülkü Seda sürpriz yaparak sahnede “Andımızı” okudu. Onbinlerce Cumhuriyet aşığı da ona eşlik etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Aşık Veysel Amfi Tiyatro’nun ilk kez bu kadar kalabalığa ev sahipliği yaptığını söyleyerek “İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bundan sonra da hep birlikte ve büyüyerek kutlanmaya devam edecek” dedi. Başkan Atila, “Bu gün Atatürk’ün dava arkadaşlarına ‘Yarın Cumhuriyeti kuracağız’ dediği gün. Bornova’da İzmir’de Cumhuriyet değerlerine hep sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet bizim yaşam biçimimiz. Özgürlük ve Barış bizim hayat biçimimiz. Cumhuriyet’ten hiç bir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Kutlamalar çelenk sunumuyla başladı

Bornova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saat 13.00’te başlayan törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Garnizon Komutan Temsilcisi Topçu Albay Abdullah Katırcı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel anıta çelenk koydu. Çeşitli okullardan öğrencilerin de yer aldığı törene vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Çelenk sunumunun ardından Işıkkent’teki Polis Şehitliği ziyaret edildi.

Parlamenterler Kültür Sanat Ve Türk Müziği Derneği Korosu üyeleri Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Ata Anı Evi’ni ziyaret etti. 1998 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Koro’nun 30 üyesi Kurtuluş Savaşı Mücadelesi’ne ait belge ve eserlerin sergilendiği Ata Anı Evi’ni hayranlıkla gezdi.

Etiketler
Bornova