TBMM önünde silah sesi

TBMM yakınlarında polis ekipleri bir traktörü durdurmak için ateş açtı.

TBMM yakınında polisin dur ihtarına uymayan bir traktör polisi alarma geçirdi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan bir traktör güvenlik güçlerinin açtığı ateş ile durduruldu. Valilik ateş açılan kişinin çiftçi Aydın Sakarya olduğunu duyurdu.

Meclis'in Çankaya kapısı önünde trafik polisleri plakasız bir traktöre dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan traktör sürücüsü, çevredeki araçlara çarparak kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri traktörün lastiklerine ateş açtı. Kaçmayı sürdüren traktör, Çankaya Caddesi'nde iki aracı ezdi. Daha sonra polis ekipleri traktörü durdurmayı başarırken, yaralı şoför gözaltına alındı.

İLK İFADE

Herhangi bir suç kaydının bulunmadığı bildirilen Sakarya'nın, polise verdiği ilk ifadede, "traktörünü İsrail Büyükelçiliği önüne çekip eylem yapmayı planladığını" söylediği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Valilik vurulan kişinin bir çiftçi olduğunu açıkladı. Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi;

1.Polisin, durumundan şüphelenerek dur ihtarında bulunduğu traktör sürücüsünün yapılan ikazlara rağmen durmaması sonucu, ekiplerimizle traktör sürücüsü arasında kovalamaca yaşanmış ve söz konusu araç Şehit Ersan Caddesi üzerinde durdurularak kontrol altına alınmıştır.

2.Olayda ilk belirlemelere göre 6 araçta maddi hasar meydana gelmiştir.

3.Olayın faili A.S.nin Beypazarı İlçesinde çiftçilikle uğraştığı ve 2007 yılından bu yana psikolojik tedavi gördüğü anlaşılmıştır.

4.Sürücünün üzerinde ve traktörde yapılan aramada suç teşkil edecek herhangi bir unsura rastlanmamıştır.

Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Etiketler
Polis Silah TBMM