Hastane yemeğini boykot eden sendika üyelerine silahlı saldırı

Diyarbakır Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yemek menüsünü boykot eden SES üyeleri, işletmecinin silahlı saldırısına uğradı.

Hastane yemeğini boykot eden sendika üyelerine silahlı saldırı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yemek menüsünün sağlık beslenme hakkının ihlaline karşı kurum bahçesinde “yemek boykotu” eylemi yapmak istedi. Eylem başlamadan, yemekhane işletmecisi olduğunu ileri süren ve ismi öğrenilmeyen bir kişi sağlık çalışanlarına saldırdı.

“SEN NASIL BİZİM YEMEKLERİ BOYKOT EDERSİN”

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, SES üyesi Mehmet Nur Ulus’u yemekhaneye çağıran söz konusu kişi, “Sen nasıl bizim yemekleri boykot edersin” diyerek tehdit etti. Ulus’un aktardığına göre, yemekhane sahibi olduğunu söyleyen kişi, tabanca ile kendisine kurşun sıktığını ancak kurşunun isabet etmedi. Ulus ayrıca, silahsaldırı sonrası yemekhanede bulunan iki kişi tarafında da darp edildiğini kaydetti.

Ulus, aynı zamanda SES üyesi Bilal Atılgan’ın da belirlenemeyen kişilerce dar edildiği bilgisini paylaştı. Boykot kapsamında hastane önüne gelen SES üyelerinin hastane bahçesindeki bekleyişleri sürüyor

Etiketler
Diyarbakır Silah Hastane Saldırı