Barış Terkoğlu: Sadık Albayrak aradı, öfkeli bir ses bekliyordum ama teşekkür etti

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında Sadık Albayrak'ın kendisini aradığını aktardı.

Barış Terkoğlu: Sadık Albayrak aradı, öfkeli bir ses bekliyordum ama teşekkür etti

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşesinde Sadık Albayrak'ın kendisini geçen haftaki yazısı nedeniyle aradığını aktardı. Terkoğlu; "Geçen perşembe, Sadık Albayrak’ın 50. yazarlık yılı anısına çıkan kitabı anlatmıştım. Cuma günü telefonumdaki ses, “Sadık Bey sizinle konuşmak istiyor” deyince “Eyvah” dedim." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Açık söyleyeyim, karşımda öfkeli bir ses bekliyordum. Kalkanımı hazırlamıştım. Öyle ya, bir gün önce kitabı hakkında onu sevenleri kızdıran bir yazı yazmıştım.

Oğullarıyla da aram iyi değildi. Şikâyetleriyle defalarca yargılanmakla kalmamış, onların savcılarının marifetiyle, uydurma suçlamalarla tutuklanmıştım."

ERDOĞAN İLE BİLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Terkoğlu, "Sadık Albayrak hiç orada değildi. Tam tersine, yazıyı okuduğunu, memnun olduğunu söyledi. Üstüne teşekkür etti." diyerek şunları yazdı:

"Biliyorum, Albayrak bir İslamcıydı. Solcularla, Atatürkçülerle hatta radikalliği nedeniyle Erdoğan’la bile karşı karşıya gelmişti. Ancak sözleri bir ironi değildi. “Solcular 141-142’den yargılanıyordu. İslamcılar 163. maddeden. Ben 15 sene 163. madde ile uğraştım. Kitap yazıyordum, soruşturma açılıyordu. Yetmiyor, yeni baskılarına da açılıyordu” diye başladığı sözü devam ettirdi: “Babıâli Yokuşu’nu iyi bilirim. Her fikirden insanla konuştum. Asla fanatik davranmadım.”

Tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Ordu Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi