Mersin'deki saldırıya sosyalist partilerden tepki: 7 Haziran-1 Kasım sürecine dikkat çekildi

Mersin'de polisevine yapılan saldırıya tepki gösteren sol-sosyalist partiler, 7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreci hatırlattı.

Mersin'deki saldırıya sosyalist partilerden tepki: 7 Haziran-1 Kasım sürecine dikkat çekildi

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine dün saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, saldırıda 1 polis hayatını kaybederken; 4 kişi de yaralanmıştı.

SOL PARTİ: KINIYORUZ

Saldırıya ilişkin tepkiler sürerken; sol-sosyalist partiler saldırıyı kınadı.

SOL Parti yaptığı açıklamada, 7 Haziran-1 Kasım sürecine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Mersin’de yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Türkiye tarihinin en kritik seçim süreçlerinden birisiyle karşı karşıya. İktidarın kutuplaştırmaları derinleştirerek ve baskı politikalarını arttırarak ülkeyi olağanüstü koşullar içinde seçimlere taşımaya çalıştığı açık. Ezilen halkın birliği ve dayanışmasını zayıflatacak; toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek her tür adım iktidar politikalarına su taşımak dışında bir anlam ifade etmez.

UYARIYORUZ!

7 Haziran’dan 1 Kasım’a 2015’te yaşanan şiddet ortamının yarattığı sonuçlar ortada. Ülkemizin böyle bir kaos iklimine bir kez daha sokulmasına karşı herkesi sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Bir arada yaşamı zedeleyen her tür girişim karşısında ezilen halkın birliğini ve dayanışmasını geliştirme sorumluluğuyla bu şiddet eylemini kınıyoruz."

EMEP: BU YÖNTEMLER DÜN TUTMADI, BUGÜN DE TUTMAYACAKTIR

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da yaptığı açıklamada ''Mersin'de yaşanan provakatif saldırıyı kınıyoruz'' dedi.

Gürkan, ''Bu tür terör eylemlerinin dün olduğu gibi bugün de işçiye, emekçiye, halka bir faydası olmaz. Bu saldırılar demokrasi mücadelesine ket vurmaktadır. Erdoğan, bu provakatif terör saldırısından muhalefeti suçlayarak siyasi fayda sağlamanın hesabını yapmaktadır. Bu tür eylemlere seçim sürecinde de başvurulabileceğini başta 7 Haziran-1 Kasım dönemi dahil geçmiş deneyimlerden biliyoruz. Bu yöntemler dün tutmadı, bugün de tutmayacaktır'' ifadelerini kullandı.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İşçi Partisi Genel Merkezinden yapılan açıklamada ise ''Mersin’de dün düzenlenen silahlı saldırıyla ülkemizi bir kez daha çatışma atmosferine sokmayı amaçlayanları kınıyoruz. Saray Rejimi’nin düşmanlık ve provokasyon politikalarına güç vereceği açık olan saldırılara karşı toplumsal barış için mücadeleye devam ediyoruz'' denildi.

Etiketler
Mersin Lise Polis Saldırı