Helikopterler havalanmadı: 'Yangın var' çağrısına skandal yanıt!

Rusya'dan kiralanan helikopterlerin kiralarının ödenmediği ve bu nedenle helikopterlerin uçmadığı ortaya çıktı. Antalya Kaş’ta başlayan ve güçlükle söndürülen son yangında helikopterler 'yangın var' çağrısına 'uçmuyoruz' yanıtı verdi.

Helikopterler havalanmadı: 'Yangın var' çağrısına skandal yanıt!

Antalya Kaş'ta başlayan yangın için yangın söndürme merkezinden çeşitli noktalarda hazır bekleyen helikopterlere çağrı yapıldı. Türk pilotlar çağrıya uyup havalandılar ancak Rusya’dan kiralanan helikopterlerin pilotları bu yangında da “uçmuyoruz” yanıtını verdiler!

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre UT Air’e ait helikopterler 5 ton su taşıma kapasitesi ile dünyada bilinen en güçlü yangın söndürme hava araçları arasında. Orman Bakanlığı ve bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) de bu helikopterlerden kiraladı. Fethiye-Manavgat-Kumluca da konuşlanan 4 Rus helikopteri Antalya’daki yangına emirlere rağmen kayıtsız kaldı.

Dün ortaya çıkardığımız skandalda Rus şirketlerin parasının ödenmediğini ve bu nedenle yangınlara pilotların müdahale etmediklerini yazdım.

Haber üzerine CHP İzmir Milletvekili, hukukçu ve aynı zamanda pilot olan Murat Bakan aradı. “Bu sorumsuzluğun hesabını Meclis’te soracağız” dedi ve ekledi; “Yazdığınız habere göre OGM’den bazı kaynaklar, ‘Parasını ödedik ama Rusya’ya ambargo nedeniyle paraya el konuldu’ diyorlarmış. Bu bir bahane olamaz. Almanya kendisi için hayati önemdeki doğalgazın parasını ruble ile verip alıyor, ne demek ambargoya takıldı! Devlet aklı bunu düşünecek. Paranın ödenip ödenmediğini de gerçekte neyin olduğunu da Meclis’te soracağım” dedi.

Etiketler
Antalya Rusya Ağrı Helikopter