Sendikalaşan işçiler işten çıkarıldı, fabrika önünde direniş başladı

İzmir Kemalpaşa’daki Özsüt fabrikasında sendikalaşan işçilerin işten atılmasının ardından fabrika önünde eylem başlatıldı.

Sendikalaşan işçiler işten çıkarıldı, fabrika önünde direniş başladı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Özsüt fabrikasında Tekgıda-İş'e üye olan 16 işçi, Kod 25 ile işten atıldı. Bugün işten atmalara karşı fabrika önünde eylem düzenlendi.

Evrensel'de yer alan habere göre, eylemde işçiler sık sık, “Anayasal hakkımız engellenemez”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Gemileri yaktık, geri dönüş yok” sloganları attı.

Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı fabrikada 150 civarı işçinin sendika üyesi olduğunu söyleyen işçiler, üye olduktan sonra Kod 25'in bahane edilmesiyle işten atıldıklarını aktardı.

''ZORUNLU MESAİYE BIRAKILIYORDUK''

Çalışma koşullarının kötü olması nedeniyle sendika üyesi olduğunu söyleyen bir işçi, “Zorunlu mesaiye bırakılıyorduk. Bize sormuyorlardı. Mesai paralarını alıyorduk ama maaşlar hep geç yattığı için onları da geç alıyorduk” diye konuştu.

İşçilere swap testi yapıldığını ve temiz çıktığını belirten işçiler, hırsız muamelesi gördükleri için tepkili olduklarını dile getirdi.

Etiketler
İzmir Sendika