Özelleştirmeye karşı maden işçilerinin zaferi: Bakanlık geri adım attı

Manisa'nın Soma ilçesinde özelleştirilmesi planlanan maden ocağının işçilerinin başlattığı mücadele kazanımla sonuçlandı. Bakan yardımcısı özelleştirme olmayacağını duyurdu.

Özelleştirmeye karşı maden işçilerinin zaferi: Bakanlık geri adım attı

Manisa Soma ilçesinde Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez açık ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine verilmesine karşı çıkan işçiler eyleme geçmiş, işçiler özelleştirme karşıtı imza kampanyası başlatırken; aynı zamanda Ankara’ya yürüyüşe geçmelerine jandarma engel olmuştu.

İŞÇİLER KAZANDI

soL'da yer alan habere göre, maden işçilerinin sürdürmekte olduğu açık maden sahalarının özelleştirilmesi karşıtı eylemler sonuç verdi.

Açıklama yapan Maden İş Soma Şube Başkanı Şevket Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı'nın kendisini aradığını ve "Özelleştirme olmayacak" dediğini aktardı.

Şahin şöyle konuştu:

"Üç noktada çadırlar kurup nöbet tutarak 42 günü geride bıraktık. Eynez sahasını kısmen özelleştirme girişimi dün itibariyle sonuçlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü ve iligli daire başkanlarıyla yaptıkları son toplantı sonrası bize ulaşarak, 'Özelleştirme olmayacaktır' dediler. Beni bizzat bakan yardımcısı Şeref Kalaycı aradı. Firmaya da 3,5 milyon tonluk saha akitleri var ama bu kesinlikle Eynez'de olmayacak ve bu bölgede gündeme gelmeyecek. Bize söz verildi. Başta bu mücadeleyi verenlere teşekkür ediyorum."

Etiketler
Soma Manisa Bakanlık Maden