'12 yaşındaki kız çocuklarının doğurganlığı müthiştir' diyen akademisyene tepki göstermişti... CHP'li Kaya ifadeye çağrıldı

CHP'li Kaya, Prof. Dr. Özgüven’in şikâyeti üzerine ifadeye çağrıldı. Kaya, “12 yaşında kız çocuğu için bir akademisyen eğer öyle laf edebiliyorsa artık bu ülkede konuşulacak bir şey kalmamıştır. Buna da refleks gösteremiyorsak yazık" dedi.

'12 yaşındaki kız çocuklarının doğurganlığı müthiştir' diyen akademisyene tepki göstermişti... CHP'li Kaya ifadeye çağrıldı

GERÇEK GÜNDEM - CHP Kurultay Delegesi Metin Kaya, hakkında yapılan şikâyet üzerine Ataşehir Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.

“Hakaret ve itibar zedelenmesi” gerekçesiyle ifade veren Kaya, ifadeye çağrılış nedeninin 2020 yılında Akit TV’de bir programa katılan, o dönem İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in söyledikleri üzerine kendi sosyal medya hesabından yazdıklarına ilişkin olduğunu belirtti.

“12 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞUNA BİR AKADEMİSYEN BU ÜLKEDE EĞER ÖYLE LAF EDEBİLİYORSA BUNA REFLEKS GÖSTEREMİYORSAK, YAZIK”

Gerçek Gündem’e konuşan CHP’li Kaya şunları kaydetti:

“Fransa’daydım. Eve polis gelmiş, ‘bir an önce gelsin ifade versin’ denilmiş. Biz de döndük, ifademizi verdik.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven Akit TV’de bir programa çıkmıştı. Programda, canlı yayında diyor ki, çok özür dilerim sizden, ’12 yaşındaki kız çocuklarının doğurganlığı müthiştir. Süperdir, bunların vücutları mükemmeldir…’ Ben de bunun üzerine kendi hesabımdan şunu yazmıştım: ‘Konuşana bakın, cehalet gider … kalır. Pedofil Muttalip.’

Üç nokta koymuştum. Sosyal medyada bu insana onlarca yorum gelmişti. Benim de kızım var, herkesin çocuğu var, kardeşi, yeğeni… 12 yaşında kız çocuğuna bir akademisyen bu ülkede eğer öyle laf edebiliyorsa artık bu ülkede konuşulacak bir şey kalmamıştır.

Buna refleks gösteremiyorsak, yazık! Bu insan sonrasında görevinden uzaklaştırıldı. Şimdi ne iş yapıyor, bilmiyorum. Şahsı tanımam, husumetim yok. Bu şikâyet konusu olmuş, soruşturma açmışlar. İfade verip, çıktım.

Gece yarısı yalnız yürüyen bir kadının tacize uğramaması, çocuklarımızın güvenliği ve herkesin özgürlüğü için bu insanların teşhir edilmesi gerekiyor.”

NE OLMUŞTU

Hükümete yakın Akit TV'de 14 Mayıs 2020 tarihindeki Derin Kutu programında kız çocuklarıyla ilgili skandal ifadeler kullanıldı. O dönem Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 'kadın-erkek rolleri ve ilişkiler' konusunun tartışıldığı programda, 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu savunarak, doktorların da bunu onayladığını iddia etti.

Prof. Özgüven'in büyük tepki toplayan sözleri şöyle:

"Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım."

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ: ŞİDDETLE KINIYORUZ

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Özgüven'in skandal ifadelerine ilişkin bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

Etiketler
Akademisyen Ağrı