Garo Paylan öldüresiye dövülen Arlen Demirhan'ı Meclis gündemine taşıdı

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Ermeni toplumu üyelerinden zihinsel engelli 21 yaşındaki Arlen Demirhan’ı darp eden saldırganların yakalanmadığına dikkat çekti. Paylan konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Garo Paylan öldüresiye dövülen Arlen Demirhan'ı Meclis gündemine taşıdı

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Ermeni toplumu üyelerinden zihinsel engelli 21 yaşındaki Arlen Demirhan’ın darp edilmesi olayını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Paylan, tedavisi devam eden Demirhan’ın saldırganlarının yakalanmadığını hatırlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Paylan, “45 kilo ağırlığında zihinsel engelli Arlen Demirhan’ın beş saldırgan tarafından öldüresiye dövülmesi, kurbanın kimliğinden kaynaklanan bir nefret suçuna maruz kaldığını düşündürmektedir. Kamuoyunda, emniyet güçlerinin ve savcılığın faillerin üzerine gitmediği ve etkin soruşturma yürütülmediğine dair ciddi bir kanaat vardır” ifadelerini kullandı.

Paylan önergede şu soruları yöneltti:

1. Arlen Demirhan bir nefret suçuna mı maruz kalmıştır?
2. Emniyet güçleri ve savcılık neden olayın üzerine gitmemektedir?
3. Azınlıklara yönelik, nefret suçu olduğu düşünülen saldırıların üzerine daha etkin gidilmesi için bir çabanız olacak mıdır?

Etiketler
Diyarbakır Meclis HDP Milletvekili Garo Paylan