Cumhur İttifakı'nın 'idam' çıkışına Sabah'ın başyazarından tepki: İdamı yeniden tartışmak ve bunu özlemek ayıptır, insanlığa aykırıdır

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, iki gündür kaleme aldığı yazılarında, Cumhur İttifakı'nın başlattığı idam tartışmalarına karşı çıkıyor. Barlas, bugünkü yazısında "İdamı yeniden tartışmak ve bunu özlemek ayıptır, insanlığa aykırıdır.” dedi.

Cumhur İttifakı'nın 'idam' çıkışına Sabah'ın başyazarından tepki: İdamı yeniden tartışmak ve bunu özlemek ayıptır, insanlığa aykırıdır

Marmaris’teki yangının ardından Cumhur İttifakı’nın önde gelen isimleri, idam cezasının yeniden gelmesini istedi.

Hükümete yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, iki gündür idama karşı yazılar kaleme alıyor.

Barlas, dünkü yazısında, “idamın orman yakmak kadar kötü olduğunu” yazarken, bugünkü yazısında da idam tartışmasının gündeme getirilmemesi gerektiğini söyledi.

“İDAMI YENİDEN TARTIŞMAK VE BUNU ÖZLEMEK AYIPTIR, İNSANLIĞA AYKIRIDIR”

Barlas, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“20. yüzyılın ikinci yarısında bir Başbakan ve iki bakanın idam edildiği bir ülkede orman yangınları dolayısıyla olsa da idam cezalarının tartışılması garip oluyor. Aslında Türkiye'nin idama alışmış bir tarihi var. Hatta suikastlerin seçimin yerine geçtiği dönemleri bile yaşadık.”

Osmanlıda öldürülen padişahları hatırlatan Barlas, yazısını şöyle noktaladı:

“Cumhuriyet dönemi de idamlarla dolu değil mi? Örneğin Cumhuriyet'in ilk yıllarında, İzmir suikasti davasında yargılanan siyasetçilerden bazıları idam edildi. Kısacası bizim idamı artık aklımızdan çıkarmamız lazım.

Geçenlerde çok eğitimli aklına çok güvendiğim birisine Adnan Menderes'in idamını sordum. Şöyle cevap verdi: Madem ezanı Arapça okutmaya başlattı iyi ki idam edildi.

Bir askeri darbe döneminde de gençler idam edilirken darbenin lideri "bunları asmayalım da besleyelim mi" diyordu. Özetlersek orman yangını vesilesiyle veya herhangi şekilde idamı yeniden tartışmak ve bunu özlemek ayıptır, insanlığa aykırıdır.”

Etiketler
Cumhur İttifakı İttifak Mehmet Barlas