Genel Müdür kurumun gayrimenkullerini arıyor: 'TEİAŞ'ta Aziz Nesin'lik durum'

TEİAŞ çalışanlarının kurumun adını dosyalara “TEİAŞ” yerine “TEİA” şeklinde yazdığı gerekçesiyle bazı tapu ve işlemlerin sisteme kaydedilemediği anlaşıldı...

Genel Müdür kurumun gayrimenkullerini arıyor: 'TEİAŞ'ta Aziz Nesin'lik durum'

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir olayı anlattı.

“Kurumun adı yanlış ve eksik yazıldığı için tapuda kendilerine ait gayrimenkülleri bulmaya çalışan bir genel müdür düşünün. Aziz Nesin’lik bu durum, TEİAŞ’ta yaşanıyor” diye yazısına başlayan Babacan, TEİAŞ çalışanlarının kurumun adını dosyalara “TEİAŞ” yerine “TEİA” şeklinde yazdığı gerekçesiyle bazı tapu ve işlemlerin sisteme kaydedilemediğini aktardı.

Babacan yazısının devamında “Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürü Orhan Kaldırım’dan söz ediyoruz." diyerek konuyu şöyle aktardı:

TBMM KİT Komisyonu’nda kurumların hesapları incelenirken, muhalefet milletvekilleri özelleştirme esnasında çok sayıda kurum gayrimenkulünün el değiştirdiğini iddia ederek, kamunun kayıplarını gündeme getirdi. Genel Müdür Kaldırım, konunun özelleştirmeyle ilgili olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Özelleştirmeden çok önce başlattığımız bir çalışma var. Kurum isminin yanlış veya eksik yazılması nedeniyle tapudan çıkardığımız milyonlarca kayıt var. Yanlış yazılmalar var. Mesela tapudaki memur kurum ismini ‘TEİA’ yazmış. Biz ‘text’ taramayla yüz binlerce veriyi aldık, onları işliyoruz, hepsini tespit ederek TEİAŞ adına kaydedeceğiz. Bu bizim mal varlığımıza sahip çıkma çalışmamız.”

Babacan, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Çalışma bittikten sonra kurumun kaç gayrimenkulüne yeniden kavuşacağı ve onları ne yapacağı ilginç olacak. Mısır’daki büyük dededen kalan sürpriz miras gibi!”

Etiketler
Aziz Nesin