Stajyer avukata cinsel saldırıda bulunmuştu: Patron avukata hapis cezası

Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Arzu Sena Topuz, çalıştığı büroda patron avukatı Sezgin Keleş tarafından cinsel saldırıya uğramıştı. Davanın karar duruşması görüldü.

Stajyer avukata cinsel saldırıda bulunmuştu: Patron avukata hapis cezası

Arzu Sena Topuz çalışmak için işe girdiği hukuk bürosunda patron avukatı tarafından cinsel saldırıya uğramış ve dava açmıştı. 23 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen olaydan sonra bugün karar duruşması görüldü.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Savcı duruşma başlarken yargılanan patron avukat ile Arzu Sena Topuz arasında bir iş ilişkisi kurulup kurulmadığını anlamak için Sena Topuz’a "İş görüşmesine gittiğinizde sanıkla aylık bir maaş miktarı konuştunuz mu?" diye sordu.

Arzu Sena Topuz “Stajyerlere çalışırken maaş teklif etmezler, harçlık vereceklerini söylerler, stajyerlerin durumu bu” yanıtını verdi. Bunun üzerine Savcı “suçun nitelikli halinin oluşmadığına” kanaat getirdi ve mütalaasını açıkladı.

''HAKKIMDA ONLARCA KEZ ŞİKAYETTE BULUNDU''

Mütalaanın açıklanmasının ardından avukatı tarafından cinsel saldırıya uğradığını tekrarlayan Topuz, "Eğer kamera kayıtları sanık tarafından çöpe atılmamis olsaydı bugün burada o kayıtları izlemiş olacaktık. Ben o gün kaçarken bu büronun kaçıncı katta olduğundan camların açılıp açılmadığına kadar düşündüm" dedi. "Savcılığa gider gitmez görüntülerin olduğunu söyledim" diyen Topuz, kamera görüntülerinin olduğu hard diskin sanık tarafından çöpe atıldığını söyledi.

Topuz, "Kendisi bana şikayetim üzerine çok kızdığı için hakkımda onlarca kez şikayette bulundu. Onlarca kez savcı karşısına çıkarak ifade vermek zorunda kaldım. Bugün ben burada bulunmamı bugüne kadar aynı şekilde maruz kaldığım eylemlere maruz kalan insanlar adına da bu davayı takip ediyorum" diye konuştu.

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme patron avukat aleyhine "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı" suçundan 3 yıl hapis cezasına hükmetti. Cezada indirim uygulanmadı.

Patronların Ensesindeyiz Stajyer Avukat &Hukuk Öğrencileri Dayanışma Ağı sosyal medya hesabından da karar sonrası "Arzu kazandı! Dayanışma kazandı! Patron avukatın nüfuzu boyun eğmeyen bir kadına sökmedi!" paylaşımı yapıldı.

Etiketler
Muş Hapis cezası Öğrenci