110 ton altın çıkarılacağı söylenmişti: Maden sahası iktidara yakın şirkete mi satılacak?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, 110 ton altın çıkarılacağı söylenen maden sahasının, iktidara yakın bir şirkete satılacağı iddiasını gündeme getirdi.

110 ton altın çıkarılacağı söylenmişti: Maden sahası iktidara yakın şirkete mi satılacak?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, “Gübretaş’a ait maden sahası satılacak mı?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erkin bugünkü yazısında, 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edilen Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Gübretaş’a ait maden sahasının satılacağı iddialarının konuşulduğunu ifade etti.

Yazıda, 2021 yılındaki resmi raporda 110 ton altın çıkarılacağı söylenen maden sahasının, iktidara yakın bir şirkete satılacağı iddiasından bahsedildi.

Erkin şunları ifade etti:

Gübretaş'a yakın isimlerden aldığım bilgiler ışığında, Söğüt Maden Sahası'nın ruhsatının son yıllarda iktidara yakın bir şirkete satılacağı iddia ediliyor! Konuştuğum bir yetkili şu bilgileri verdi:

“Bir madenin işletmeye açılabilmesi için gereken tüm izinler (ÇED, işletme ruhsatı, ilgili bakanlık izinleri vb.) alındı. Ruhsat sahası içinde yer alan arazilere ilişkin kamulaştırma kararı da çıkartıldı. Ayrıca yatırım teşvik belgesi de alınmış durumda. Tüm mühendislik projeleri tamamlandı, tesis inşaatına başlandı. 2022 yılında da ilk külçe altını dökümü yapılması planlanıyor. Ancak bu altın madeni/ruhsatı satılacak. O şirket yetkilileri Gübretaş'la görüşmeye başladı.”

SORU ŞU: Akbaştepe ve Korudanlık isminde iki ayrı damar var. Her iki damara ait toplam 9.48 milyon ton cevher ve 3.5 milyon ons altın kaynağı tespit edildi. Bir kez daha altını çiziyorum: Türkiye'nin altın üretiminin 2.5 katı bir alan neden satılır? Buradan çıkacak altınla Türk çiftçisine destek verilemez mi?

SON SORU: Gübretaş'la ilgili hangi şirket çalışma yapıyor?

Etiketler
Altın Maden