Modern Karton işçileri iş bıraktı: 'Patron bize vereceği parayı bankada işletiyor'

Modern Karton fabrikasında taşeron işçiler bu sabah iş bıraktı. Maaşlarının her ay geç yatırıldığını belirten işçiler, fabrika içinde oturma eylemi yaptı.

Modern Karton işçileri iş bıraktı: 'Patron bize vereceği parayı bankada işletiyor'

Geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı Türkiye'nin çeşitli noktalarında başlayan işçi eylemleri, aynı yoğunlukta olmasa da devam ediyor.

İŞ BIRAKTILAR

Modern Karton fabrikasında Mitek adlı taşeron firma adına boru kaynak işi yapan otuz işçi, her ay olağan hale gelen maaşların geç yatırılmasına karşı bu sabah fabrika içinde oturma eylemi yaptı, iş bıraktı.

''İŞÇİLERE ÖDEYECEĞİ PARAYI BANKADA İŞLETİYOR''

Patronların Ensesindeyiz Ağı’nda yer alan habere göre, işçiler maaşların her ay en az on gün geciktiğini vurgularken; bu durumun borç yükü altında olan işçiler için çok büyük sorun olduğunu söyledi.

İşçiler, para bekleyen aileleri için durumun gitgide zorlaştığını vurgularken firmanın işçilere ödeyeceği parayı bankada işlettiğini ve bunun için maaşlarının gecikmeli ödendiğini belirtti.

''EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK''

İşçiler, "Onlar bizim emeğimiz üzerinden para kazanıyor biz ise geç yatan maaşlar yüzünden daha fazla borçlanıyoruz. Eylem yapınca buraya gelen firma yetkilileri en geç Cuma günü ödeme alacağımızı söyledi. Cuma gününe kadar işe devam edeceğiz. Eğer sözlerini tutmazlarsa eylemimiz devam edecek" dedi.

Etiketler
Para