Herkes unuttu, Mansur Yavaş peşini bırakmadı: 'Her zaman yanınızdayım, asla vazgeçmeyin'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2020 yılında kendisinden aşure isteyen Büşra hemşire ve çalışma arkadaşlarına aşure yolladı. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı Büşra Hemşire'yi tehdit etti, Mansur Yavaş işin peşini bırakmadı.

Herkes unuttu, Mansur Yavaş peşini bırakmadı: 'Her zaman yanınızdayım, asla vazgeçmeyin'

2020 yılında Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli Büşra hemşire, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz, teşekkür ederim” paylaşımıyla aşure istedi.

Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden, “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” ifadelerini paylaştı.

Yavaş'ın talimatı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında hazırlanan aşureler, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönderildi.

HEDEF GÖSTERİP TEHDİT ETTİ

Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak şunları yazdı: Sevgili kızın Büşra'yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın.

Bu yazışma üzerine paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

31 Ağustos 2020 tarihinde olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Yavaş, bugün o davanın sonuçlandığını aktardı. Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sadece bizden aşure istediği için tehdit edilmişti Büşra hemşiremiz. Kadınlara saldırılar normalleşmesin diye dava açtık, şahıs 6 ay indirimsiz ertelemesiz hapis cezası aldı. Hukukçu kimliğimle de belirtmek isterim ki asla mücadeleden vazgeçmeyin, her zaman yanınızdayım."

Herkes unuttu, Mansur Yavaş peşini bırakmadı: 'Her zaman yanınızdayım, asla vazgeçmeyin' - Resim : 1

BÜŞRA HEMŞİRE YANIT VERDİ

Yavaş'ın paylaşımını alıntılayan Büşra Hemşire ise "Bu süreçte yanımda olduğunuz ve desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim iyi ki varsınız Başkanım." ifadelerini kullandı.

Herkes unuttu, Mansur Yavaş peşini bırakmadı: 'Her zaman yanınızdayım, asla vazgeçmeyin' - Resim : 2

Etiketler
Ankara Mansur Yavaş Tehdit