FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları kapsamında örgütün çeşitli meslek gruplarında yönetici ve üye oldukları iddiasıyla 31 şüpheli hakkına gözaltı kararı verildi.

FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içinde gaybubet evi diye adlandırılan hücre evlerine bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı.

ANKA'nın aktardığına göre; Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içinde 'gaybubet evi' diye adlandırılan hücre evlerine bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, örgütün çeşitli meslek gruplarında yönetici ve üye oldukları iddiasıyla 31 şüpheli hakkına gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Savcılığı'nın aldığı karar doğrultusunda, örgütün hücre yapılanması olan ve 'gaybubet evi' olarak bilinen 31 şüphelinin saklandığı 33 adrese bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyon sonucu 27 şüpheli ve arama yapılan ikametlerde saklanan 3 şüpheliyle birlikte toplam 30 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyete götürülen 30 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Etiketler
FETÖ İstanbul Gözaltı Operasyon