Erzurum'da Kuran kursunda üç çocuğa cinsel istismar iddiası: 'Tutuklanıp cezaevine gönderildi'

Erzurum'da Diyanet’e bağlı Kuran kursunda 23 yaşındaki bir belletmenin üç çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Belletmenin tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Erzurum'da Kuran kursunda üç çocuğa cinsel istismar iddiası: 'Tutuklanıp cezaevine gönderildi'

Erzurum'da Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova mahallesinde Diyanet’e bağlı bir Kuran kursunda bir taciz iddiası daha gündeme geldi.

Ajans Doğu'dan Orhan Bakırcı'nın yazısında aktardıklarına göre, 23 yaşındaki F.C. adlı belletmen, yaşları 13 ve 14 arasında değişen üç çocuğa cinsel istismarda bulundu. Ailelerin şikayeti üzerine belletmenin tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Bakırcı’nın yazısı şöyle:

“Malumunuz bir süre önce diyanete bağlı bir Kuran kursunda tacizler olmuş ve ülkede genelinde büyük tepkiler toplamıştı. Gazeteci büyüğüm Sinan Özçaylak konuyu gündeme getirmese, üstü kapanacak belki de o komik cezalarla olay örtbas edilecekti. Ulusal basından birçok ismin de desteğiyle yapanın ve göz yumanların yanına kâr kalmamış, adli mekanizma devreye girmişti. Duyarlı vatandaşlar bunun en büyük destekçisi elbette.

Şimdi gelelim gizlenen diğer taciz olayına. Olay yine Erzurum’da ve yine Diyanet’e bağlı bir Kuran kursunda ve yine fail bir Belletmen. Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova mahallesinde meydana gelen olayda iddiaya göre; F.C. (23) isimli Belletmen, M.Y.Ü (13), Y.K. (13) ve E.K. (14) isimli çocuklara cinsel istismarda bulunuyor. Şahıs ailelerin şikâyeti üzerine tutuklanıp cezaevine gönderiliyor. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. Yapılan baskılar sonucu iki aile şikâyetinden vazgeçiyor ama bir aile kararlı. Tarafımıza ulaşan bilgi, o aileye de baskı yapıldığı yönünde. Eğer o aile de şikâyetinden vazgeçerse, bu şahıs tahliye olacak ya da hak ettiği cezayı almayacak.

Buradan baskı yapanlara sesleniyorum. Bu çocukların vebalini ödeyemezsiniz. Yarına kalır ama yanınıza kalmaz yaptıklarınız. Derhal bu tutumunuzdan vazgeçip, şehrin imajı ya da Diyanetin imajı için bu haksızlığa ortak olmayın. Şehrin de kurumların da imajı umurunuzda değil. Umurumuzda olan tek şey çocuklarımız.

Diğer taciz olayında Vali Okay Memiş gerekli işlemleri başlatmış ve faillerin en ağır cezaları almaları için gereğini yapmıştır. İl Müftüsü olan şahıs bu olaylar gündemde iken, Ankara’da 1001 hatim için adam toplama derdine düşmüştür. Buradan Müftü efendiye sesleniyorum, bu kurslarda Belletmen yasak olmasına rağmen ne hakla ellerini kollarını sallayarak giriyorlar? Nöbetçi olması gereken Diyanet personeli nöbetlerine neden riayet etmiyor?

Üç çocuğumuza istismar iddiası şu an mahkeme sürecinde. Baskı altına alınan aileleri ve süreci takip edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bir tane çocuğumuza daha kötülük yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yolda ödenmesi gereken tüm bedelleri de ödemeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Şimdilik konuyu bu kadar bilgiyle noktalıyorum. Süreç içinde neler olup bittiğini siz değerli yurttaşlarla paylaşmaya devam edeceğim.”

Etiketler
Erzurum Cezaevi