Yarkadaş: SADAT'la ilgili bazı AKP'lilerle konuştum, verdikleri yanıt tatmin etmiyor

Gazeteci Barış Yarkadaş, SADAT üzerinden yürüyen tartışmalarla ilgili bazı AKP'li isimlerle konuştuğunu belirtti. Bu kişilerin kendisine verdiği "En nihayetinde ticari bir şirket, neden bu konuya karışalım ki" yanıtının tatmin edici olmadığını söyledi.

Yarkadaş: SADAT'la ilgili bazı AKP'lilerle konuştum, verdikleri yanıt tatmin etmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yargıtay 3. Dairesi'nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na tamamı eski tarihli sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onaması sonrası Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) kapısına gitmesi, bu şirketle ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Bu noktada AKP kanadının suskunluğunu korumasının dikkat çekici olduğunu belirten Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, "CHP liderinin neredeyse her sözünü yalanlayan ya da yalanlama çabasına girişen AKP iktidarının sözcüleri, Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a yönelik suçlamaları karşısında tek bir söz bile etmiyor. Dün konuştuğum bazı AKP’liler, 'SADAT en nihayetinde ticari bir şirket, biz neden bu konuya karışalım ki…' dese de bu yanıt tatmin etmiyor" ifadesini kullandı.

Gazeteci, yazısının devamında şunları kaydetti:

"Zira; SADAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emekli General Adnan Tanrıverdi, uzun bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi danışmanlığını üstlendi. Ve yine aynı Tanrıverdi, 23 Ocak 2018’de düzenlenen Afrin konulu Güvenlik Zirvesi’nde MİT Başkanı Hakan Fidan’la yan yana oturtulmuş bu da kamuoyunun dikkatini çekmişti. SADAT’ı bu yüzden, 'klasik bir ticari şirket' olarak tanımlamak ikna edici bir söylem değil. (...)"

Etiketler
Barış Yarkadaş SADAT Şile