Gazetecilerden Mithat Sancar'a taziye ziyareti

Bir grup gazeteci, geçtiğimiz perşembe günü annesini kaybeden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a TBMM’de taziye ziyaretinde bulundu.

Gazetecilerden Mithat Sancar'a taziye ziyareti

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, 12 Mayıs Perşembe günü 78 yaşındaki annesi Münire Sancar’ı kaybetti. Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Münire Sancar, Kocasinan Mezarlığı’na defnedildi.

BİR GRUP GAZETECİDEN TAZİYE ZİYARETİ

Bugün bir grup gazeteci, TBMM’de Mithat Sancar’a taziye ziyaretinde bulundu. Gazetecilerin sorusu üzerine Sancar; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve birçok eski siyasetçi ismin taziye dileklerini ilettiğini aktardı.

''BUNU KAYBETMEMEK GEREKİYOR''

Sancar, “Bunu kaybetmemek gerekiyor. Acıyı paylaşma meselesi tamamen ortadan kalkınca toplum olma imkanları kaybediliyor. Acıda hiç olmazsa bir paylaşım zeminini canlı tutmak, toplum olmaktan çıkmaya karşı olmaya umutları artırıyor. Siyasetin üst düzeyinde o çok gerilim ve kutuplaştırma hamlelerine ve söylemlerine rağmen toplumdaki yaygın kesimlerde sağduyunun ortadan kalkmaması lazım. Bu toplumdaki sağduyuya inanıyorum. Aramaya değil aramamaya şaşırırım. Ben kimin acısı olursa olsun hangi parti olursa olsun paylaşırım” diye duygularını paylaştı.

Sancar, taziye dileklerini iletin siyasetçi ve sanatçılar için yarın teşekkür mesajı paylaşacağını aktardı.

Etiketler
HDP Mithat Sancar TBMM