AKP, depremzedeleri yüz üstü bıraktı: 'Vekiller bizimle dalga geçti!'

TOKİ’nin depremzedelere yaptığı evler bitmeden teslim edildi. İZDEDA Başkanı Özkan, “İktidar depremzedeleri ortada bıraktı. AKP’li vekiller bizlerle dalga geçti” dedi.

AKP, depremzedeleri yüz üstü bıraktı: 'Vekiller bizimle dalga geçti!'

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı emsalin iptali davasına müdahil olmak için İzmir 5. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na dilekçe verdi. Adliye çıkışında açıklama yapan Özkan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kandırıldık. Aylardır oyalanıyoruz. Yeter artık sesimizi duyun, bize Ankara’ya yürümekten başka çare bırakmıyorlar” dedi.

“ÇÖZÜM ISTIYORUZ”

AKP Milletvekili Atila Kaya’nın alay eder gibi açıklama yapmasını da eleştiren Özkan, “Biz kentsel dönüşümcü değiliz. Bu şekilde davranmak, gevrek gevrek gülerek açıklama yapmak akıl tutulmasıdır. Çözüm istiyoruz” diye konuştu. Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: 15 aydır işimiz gücümüz çaba, emek, bir nevi savaş. Emsal alacak mıyız? Kredi alacak mıyız? Proje alanında evim kaç metrekare olacak? Rezerv alandan ev sahibi olacak mıyız? Bunların savaşını veriyoruz. Biz depremzede miyiz, yoksa hak arayan mağdur vatandaşlar mıyız bilmiyoruz. Maalesef ki devletimiz tarafından ilgisizlikle karşılanıyoruz. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmıyorlar. Krediyi zorla 400 bin liraya çıkarabildik. Bu kredinin vatandaş tarafından geri ödenebilmesi mümkün değil. Emsali aldık, belki nefes alırız dedik ama TMMOB mahkemeye verdi. Burası İzmir’in “Manhattan” diye anılan bölgesi. O kadar çok katların olduğu yerde bizim istediğimiz yüzde 20. Bu mahkemeye veriliyor, bu bizim ağırımıza gidiyor. Ben olsam biraz utanırım.

BAŞKANIN İSYANI

Haydar Özkan, bir depremzede olarak 1999 yılından beri vergi ödediğini belirterek “Git Tunç Başkan’a, git belediyeye deniyor. Ben deprem vergisini Tunç Başkan’a mı ödedim? Devletime ödedim devletime. Ödediğim verginin adı deprem vergisi. Depremde evini kaybeden bir vatandaş olarak bana destekleyici bir kredi verilmiyor. Sesimizi duymak istemiyorlar. Benzinle yakalım mı kendimizi?” diye tepki gösterdi.

Etiketler
TOKİ