AKP ‘metaverse’e de el attı: Alım satımın nasıl yapıldığı araştırılacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, metaverse (sanal evren) ile ilgili sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hassas bir konu” diyerek çalıştay düzenlenmesini, konunun teknolojik, felsefi, siyasi, ekonomik ve hukuki boyutlarıyla ele alınmasını istedi.

AKP ‘metaverse’e de el attı: Alım satımın nasıl yapıldığı araştırılacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında metaverse ile ilgili bir sunum yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili, “Hassas bir konu, iyi ve titiz bir çalışma yapın. Bu alanda uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin” değerlendirmesinde bulundu.

'BU ALANI ODAĞIMIZA ALDIK'

İleri, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, “Yeni gelişmekte olan bu alanı da odağımıza aldık. Bu alanın Türkiye açısından çok boyutlu bir şekilde değerlendirmemiz gereken bir alan olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı’mız ve toplumumuzun diğer paydaşlarının geniş katılımı ile bir forum düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de siyasi partilerden ilk kez AKP metaverse üzerinden toplantı yaptı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıya, TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri ve TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş katıldı.

Etiketler
Teknoloji