Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu İstanbul'daki son durumu açıkladı

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un kar esareti altına girmesi hakkında açıklama yaptı.

Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu İstanbul'daki son durumu açıkladı

Tüm yurt kar etkisi altına girerken megakent İstanbul kar esareti altında. Dün itibariyle İstanbul'da pek çok kısıtlama getirilirken kar yağışının perşembe günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'u vuran kar fırtınasının etkilerine yönelik ve kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

KARAYOLLARINDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR

Kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşadık. Yolda kalan vatandaşlarımız çok sıkıntılı süreç yaşadılar. Karayolları olarak 68 kilometre yol ağındaki işletmemiz devam ederken 4700 kilometre yol ağında da çok özverili çalışma yapıldı.

Olumsuz hava koşulları etkisi altında 11 bin vatandaşımız bu mücadeleyi verdi. Süreç sıkıntılı geçti. Mahmutbey ile Hadımköy kavşağı arasında trafik önemli bir zamanda durdu. Yassıören ve Çatalca arasında da sıkıntılar yaşadık. Bu bölgelerdeki terk edilmiş araçların kaldırılması süreci devam ediyor.

KÖPRÜLERDE SON DURUM

Köprülerde 13 itibarıyla geçişlere izin vereceğiz, ağır araçlar için bekleyeceğiz.

MARMARAY ÜCRETSİZ OLACAK

Marmaray bu gece ve yarın gece de ücretsiz hizmete devam edecek. Zor iklim koşulları dün kadar olmasa da devam edecek. Olağanüstü hal koşulları bizim için devam ediyor.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SON DURUM

Hava yolunda hareketlenme başladı. İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara birazdan başlayacaklar

Süleyman Soylu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

TİPİ VE SOĞUK HAVANIN OLUMSUZ ETKİLERİ

Tipi ve soğuk olumsuz etkileyeme başladı. Gece 12, 1'e kadar biz Ankara'dan koordineli olarak takip ettik.

Tipi ve soğuk olumsuz etkileyeme başladı. Gece 12, 1'e kadar biz Ankara'dan koordineli olarak takip ettik. Bir görev paylaşımı yaptık, sayın Bakanımız ve İstanbul Valisi burada kaldılar.

ARAÇLARIN KURTARILMASI VE MAHSUR KALANLARIN BARINMA SORUNU

Hem kalan araçlar hem o saate kadar oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçları için gayreti ortaya koyduk. Koordinasyonla birlikte orada gerek Mahmutbey'den başlayıp Kınalı'ya kadar olan hattın kontrollü açılması, yine İstanbul Havalimanı hattı araçlarının kurtarılması ve barınma yerine intikal tesis edildi.

İstanbul'un her noktasında kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla topyekün çalışma ortaya koydular.

Vatandaşımız zorluk çekti mi, elbette ki çekti. Geçmiş olsun dileklerimiz tekrar iletmek istiyoruz. Kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. 8 valilik, İstanbul'a geliş durduğu için barınma ve konaklama hizmetini İstanbul çevresinde gerçekleştirdiler.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Perşembe gününe kadar soğuk hava ve kar yağışı İstanbul ve çevresinde devam edecek. Aynısı Kocaeli'de de oldu, arkadaşlarımızın aldığı tedbirler, Karayollarının çalışmaları çerçevesinde Kocaeli'de ulaşımı aksatacak problem söz konusu olmadı. Çağrımız şudur, mümkün olmadıkça özel araçlarla yola çıkmasınlar.

Bu tarafa özel araçlarla geliş verilecek (köprü geçişleri), ağır vasıtalar için yine yarın sabahı görmeliyiz.

Etiketler
Ocak 2022 İstanbul kar yağışı Adil Karaismailoğlu Süleyman Soylu İstanbul