İsmail Saymaz: İstismar dergahını yerle bir ettim ve şirk tekkesini başına yıktım!

Gazeteci İsmail Saymaz, Abdulkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği adlı kaçak dergahın bir süre önce kapandığını duyurdu. "Dediğimi yaptım. Öncel'in istismar dergahını yerle bir ettim ve şirk tekkesini başına yıktım" dedi.

İsmail Saymaz: İstismar dergahını yerle bir ettim ve şirk tekkesini başına yıktım!

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde Abdulkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği adı altında kaçak dergâh açan Büreyde Öncel'le davasını anlattı.

Mayıs 2017'de genç bir erkek, polis imdat hattını arayarak dernekte alınkonduğunu ihbar etmiş, ifadesinde Öncel'in cinsel tacizine uğradığını söylemişti. Ancak Öncel hakkında cinsel istismardan kovuşturmaya yer olmadığına karar veren mahkeme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan 20 ay ceza kesmişti.

Saymaz, 'Bir şehvetiye tekkesi nasıl kapandı?' başlıklı yazısında şunları söyledi:

"Türkiye, Eylül 2020'de Şeyh Fatih Nurullah'ın müridinin 12 yaşındaki kızını istismar etmesini tartışırken, Yol TV'nin Youtube kanalına çağrıldım. Öncel'den söz ederek, 'Çocuk istismarından yargılanıyor' dedim.

Öncel'in dergahının kapanmasını beklerken ifadeye çağrılan ben oldum. Bakın, Allah'ın işine ki... İfadeden birkaç gün önce cep telefonuma yazışmalar ulaştı. Bu yazışmalarda Öncel'in müridi olan S.Y. adlı erkeğe gönderilen cinsel içerikli mesajlar vardı.

Savcılık, mesajların Öncel'e kayıtlı numaradan gönderildiğini saptadı. Öncel ise mesajları yollamadığını söyledi.

'İSTEDİM Kİ, 'ALLAH' DİYEREK İSTİSMAR EDENLER YARGILANSIN'

Bu kanıta rağmen Öncel'e hakaret iddiasıyla İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkımda dava açıldı. Uyarılarım suç sayıldı. Halen yargılanıyorum. Açılan davayı o tarihte Sözcü'de 'Şehvetiye Tarikatı ile davamız var' diye yazdım. İstedim ki, 'Allah' diyerek, istismar edenler yargılansın.

'MEĞER KENDİMİ İHBAR ETMİŞİM'

Meğer kendimi ihbar etmişim! Öncel, yazımı şikayet etti. İkinci dava açıldı. Suçum, Öncel için cinsel saldırıdan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğinden bahsetmeyerek, şeref ve saygınlığını rencide etmek.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağım.

'ÖNCEL KAYIP'

O ki savcılarımız Büreyde El Kadiri Hazretleri'nin onur, şeref ve saygınlığını bana iki dava açacak kadar önemsiyor. O ki laikliği savunmak biz gazetecilere düştü. Başımızın üstüne!

Atatürk'ün kimsesizlerin kimsesi olmakla görevlendirdiği 'Cumhuriyet'in savcılarına gururla bildireceğiz ki 'Büreyde El Kadiri Hazretleri' artık görünmüyor. Youtube'da yayın, Facebook'ta paylaşım yapmıyor. Dergahı kapandı.

'DEDİĞİMİ YAPTIM'

Türkiye Cumhuriyeti'nin görmesi gereken hesabı konuşarak, yazarak ve yargılanarak hallettim. İkinci davamın açılmasına neden olan köşe yazımı şöyle bitirmiştim: 'Asıl 'Şehvetiye Tarikatı'nın şeyhleri ve dervişleri korksun. Bilsinler ki kurduğunuz istismar dergahlarını yerle bir edeceğiz. Şirk tekkelerini başınıza yıkacağız.'

Dediğimi yaptım. Öncel'in istismar dergahını yerle bir ettim ve şirk tekkesini başına yıktım."

Etiketler
İsmail Saymaz