Meteoroloji'den pazartesi uyarısı: Karadeniz'de patlayıp İstanbul'u vuracak!

Küresel tahmin sistemlerine göre soğuk hava sisteminin İstanbul için en kuvvetli aşaması dün geceden itibaren başladı. Bugün Karadeniz üzerinden İstanbul'a gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

Meteoroloji'den pazartesi uyarısı: Karadeniz'de patlayıp İstanbul'u vuracak!

Günlerdir ülke gündeminde kendine yer bulan soğuk hava dalgası etki alanını genişletti, İstanbul dahil birçok şehir bembeyaz bir sabaha uyandı.

Küresel tahmin sistemlerine göre bir süre daha etkisini sürdürecek olan soğuk hava dalgasının İstanbul için en etkili günü dün itibaren başladı. Havaforum tarafından yapılan paylaşıma göre Batı Karadeniz açıklarında beklenen siklon en büyük etkisini İstanbul’da gösterecek.

İSTANBUL’U ‘DEK’LER VURACAK

Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü bugün yaşanacak. Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler bugün İstanbul’da kendini gösterecek. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR ARALIKLARLA SÜRECEK

Soğuk hava dalgasının perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek. Karlı hava uzun süre Türkiye gündeminde kalacak.

Meteoroloji'den pazartesi uyarısı: Karadeniz'de patlayıp İstanbul'u vuracak! - Resim : 1

Etiketler
Karadeniz İstanbul Meteoroloji