Adıyaman'da yollar kapanınca ilçeye doğalgaz getirilemedi, vatandaşlar soğukta kaldı

Kar yağışı yurdun dört bir yanında etkili olurken Adıyaman Çelikhan'da taşımalı doğalgaz ile ısınan vatandaşların evlerine kapanan yollar nedeniyle gaz arzı sağlanamadı. İlçeye doğalgaz getirilemeyince vatandaşlar da soğukta kaldı.

Adıyaman'da yollar kapanınca ilçeye doğalgaz getirilemedi, vatandaşlar soğukta kaldı

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yaşayan vatandaşlar dün gece yarısından bu yana ısınamıyor. Tankerlerle taşınan sıvılaştırılmış doğalgaz (CNG) ile gaz arzı sağlanan ilçeye doğalgaz getirilemeyince bölgede yaşayan vatandaşlar soğukta kaldı. Vatandaşlar, meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen AKMERCAN Adıyaman Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin önlem almamasına tepki gösterdi.

Yetkililere ulaşamadıklarını ve kendilerine herhangi bir şekilde bilgi verilmediğinden yakınan Çelikhanlılar, “Gece yarısından bu yana doğalgazımız kesildi. Biz soğuktan donuyoruz. Burada bir metre kar yağdı. Tedbirlerin alınması lazımdı" dedi.

"70 YAŞINDA HASTAYIM, DOĞALGAZ YOK"

Kar yağışı ile birlikte çok zor durumda kalan vatandaşlar elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Gece yarısından bu yana doğalgazımız kesildi. Biz soğuktan donuyoruz. Burada bir metre kar yağdı. Tedbirlerin alınması lazımdı. İki gündür kar var diyorlar, okullar kapandı ama hiçbir tedbir alınmadı. Benim yaşım 70, ben hastayım zaten. Soba yok, odun yok, kömür yok. Kendimizi doğalgaza göre ayarlamıştık. Gece 03.00’dan beri doğalgazımız yok. Hala bize bilgi veren yok. Meteoroloji önceden uyardı. Bir hafta kar yağışı olacak. Neden ilgili şirket tedbir almadı?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU NASIL BİR İŞ BİLMEZLİKTİR?"

Çelikhan'daki sorunu gündeme getiren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Çelikhanlıları geceden beri kaderine terk eden, doğalgaza erişemeyen vatandaşlara, 'Doğalgaz bitti, yol açılınca gelecek' diyen yetkililere sesleniyorum: Bu nasıl bir tedbirsizliktir, bu nasıl bir iş bilmezliktir? Gece 03.00’dan beri doğalgaza erişemeyen Çelikhanlı yurttaşlarımızın mağduriyetini giderin, bir an evvel doğalgaza erişimlerini sağlayın!”

DAĞITIM ŞİRKETİNDEN MESAJ: “YOL AÇILINCA GAZ SEVKİ BAŞLAYACAK”

Bölgede doğalgaz dağıtımı yapan AKMERCAN Adıyaman Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin abonesi olan vatandaşlara gönderdiği mesaj da tepki çekti. Şirketin gönderdiği mesaj şöyle:

"Adıyaman bölgemiz ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Çelikhan ilçesi ve Pınarbaşı beldesine ulaşım elverişsiz hava koşulları nedeniyle doğalgaz sağlanamamaktadır. Karayollarının açılmasını müteakip Çelikhan ve Pınarbaşı şehirlerine CNG sevki tekrar başlayacaktır. Doğalgaz akışının sağlanması için devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş olup, yaşanan aksaklık nedeniyle siz değerli abonelerimizin anlayışı için teşekkür ederiz.”

Etiketler
Adıyaman