Sezen Aksu'yu tehdit etmişlerdi! Evinin önünde toplandılar

Sanatçı Sezen Aksu yönelik, 2017’de çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkının sözleri nedeniyle sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. Milli Beka Hareketi başkanı ve beraberindeki 20 kişilik grup, sanatçının evinin önünde toplandı.

Sanatçı Sezen Aksu yönelik, 2017’de çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkının sözleri nedeniyle sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. Aksu, iki hafta önce şarkısının klibini sosyal medya hesabından paylaşırken, şarkıda yer alan “Bin bahane, bin oyun kurmak. Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle AKP milletvekilleri tarafından hedef gösterildi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi tarafından tehdit edildi.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “14 Temmuz 2016’da ‘CUNTA’ imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ’nün ‘aziz dostum’ dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…” dedi.

Diğer yandan saldırılara karşı başta müzisyenler olmak üzere çok sayıda kişi “#SezenAksuYalnızDeğildir” etikeyle yaptıkları paylaşımlarla Aksu’ya destek verdi.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Aksu’nun sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de “Yeter! Sanat, müzik kisvesi altında değerlerimize yaptığınız saldırılara artık son verin, ‘Modanız Geçti’, toplumumuz sizin gibilerden bıktı!” paylaşımında bulundu.

Ankara’da aralarında Av. Mikail Yılmaz’ın da bulunduğu bir grup kişi, “Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçundan Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunurken, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “İslam’ın seçkin şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede son derece dikkatli olunmalı” başlığıyla yapılan açıklamada, “Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır” ifadelerine yer verildi.

AKSU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Şahin, sosyal medyadaki tehdidinin ardından yaklaşık 20 kişilik grup ile Sezen Aksu’nun Beykoz Kanlıca’daki evinin önünde toplandı.

DHA’nın haberine göre, trafiğin olumsuz etkileneceği gerekçesiyle güvenlik önlemi alan polis ekipleri evin önündeki grubu uzaklaştırdı. Bunun üzerine yakındaki Kanlıca Meydanı’nda toplanan grup adına açıklamayı Murat Şahin yaptı.

Şahin, “Bugün burada toplanmamızın sebebi, Sezen Aksu’nun yazmış olduğu bir şarkının içinde geçen ‘Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya’ sözlerine tepki vermek. İnsanlığın atası olan İlk Peygamber Hz. Adem Aleyhisselama ve Hz. Havva Annemiz Aleyhisselama alenen aşağılanmasına karşılık bu ‘Minik Cahile’ haddini bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki, biz buraya kimseyi tehdit etmeye gelmedik, biz buraya bu Milletin ve bu Ümmetin haklı sesi olmaya ve bu kalenin de İslam’ın son kalesi olduğunu dosta düşmana haykırmaya geldik” dedi.

Etiketler
Sezen Aksu Şili Tehdit