PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili dikkat çeken iddia

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Mehmet Ceyhan, İçişleri Bakanlığı kararıyla aşısızlara PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili, “Demek ki elimizde PCR testi kalmadı. Aylardır söylediğimiz hızlı tanı kitleri de alınamadı." iddiasında bulundu.

PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili dikkat çeken iddia

Aşısızlara getirilen PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı. Böylece, seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullara yönelik test zorunluluğu kalkmış oldu.

Çarşamba günü yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar Sağlık Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. Seyahat, okul ve iş yerlerinde aşısızlardan PCR testi istenmeyecek.

"BİNLERCE KİŞİ ÖLSÜN DEMEK"

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Mehmet Ceyhan kararın açıklanmasının ardından Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "Demek ki elimizde PCR testi kalmadı. Aylardır söylediğimiz hızlı tanı kitleri de alınamadı. Bu karar kesinlikler bilimsel değil. 'Omicron yayılsın, binlerce kişi ölsün' demek."

"Şu an test yapsak kesinlikle vaka sayısı 200 binin üstüne çıkar ama biz belli ki bu şekilde 60-70 binde tutacağız" diyen Ceyhan, PCR testi konusunda her ülkenin belli kapasitesi olduğunu ve belli koşullarda yapılabildiğini, bunun da bir sınırı olduğunu belirterek, "O yüzden gelişmiş ülkeler hızlı tanı testlerini yaygınlaştırdı" dedi.

Etiketler
Koronavirüs İçişleri Bakanlığı