Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'ni hedef aldı: Bugün değilse ne zaman kapatılacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Turkovac konusunda şeffaflık çağrısında bulunan Türk Tabipleri Birliği'ni hedef aldı. "Kime ve neye hizmet ettiği belli olan TTB bugün değilse ne zaman kapatılacak?" dedi.

Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'ni hedef aldı: Bugün değilse ne zaman kapatılacak?

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından geçtiğimiz ay inaktive Kovid-19 aşısı Turkovac’a acil kullanım onayı verildiği duyuruldu. Ancak 3. faz çalışma sonuçları bitmeden ve açıklanmadan acil kullanım onayı verilmesi, bilim dünyasında şüphe ve kaygı uyandırdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, konuyla ilgili açıklamasında "Sağlık Bakanlığı'nın oldukça şeffaf davranması gerekiyor ve bu çalışmaların da hızlı bir şekilde bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ki bizim uzman kuruluşlarımız, pandemi çalışma grubumuz bu belgeleri inceleyerek Turkovac ile ilgili bir bilgi sunabilsinler. Çünkü ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var" ifadesini kullandı.

Bulut'un sözleri, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef alındı.

"Türk Tabipleri Birliği isimli tıbbın yüz karası meslek örgütü Türkiye'yi karalamaktan, saygın bilimsel çalışmaları kötülemekten başka hiçbir işe yaramadığını defalarca ispat etmiştir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

'TÜRK DÜŞMANLARININ ADETA ÇATISI, ORGANI, BEŞİĞİDİR'

"Adında 'Türk' olsa da Türk düşmanlarının adeta çatısı, organı, beşiğidir. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun acil kullanım onayı verdiği ve şahsımın da seve seve kullandığı Turkovac aşısı Faz 1, Faz 2, Faz 3 çalışmalarının olmadığını iddia eden bu örgüt, tıpkı koronavirüsün Omicron varyantı gibidir. Ortada bir aşı değil solüsyon olduğunu öne süren Tabipler Birliği müfteriliğinin en önde giden kuruluşudur. Ülkesine bu kadar yabancılaşan, şaşı bakan böylesi bir meslek örgütünün halen faaliyetlerine devam ediyor olması bizim için esef verici talihsiz bir durumdur.

'TTB VİRÜS KADAR TEHLİKE SAÇMAKTADIR'

Erciyes Üniversitesi'nin değerli rektörü bu sahte ve sözde sağlık örgütünün yalanlarını boşa çıkarsa da henüz muhataplarında bir nedabet hali görülmüş, duyulmuş değildir. Yerli ve milli aşımızın itibar ve inandırıcılığını aşındırmaya heves edenler aslında Türkiye'yi hedef alan köksüzlerdir. TTB, virüs kadar tehlike saçmaktadır. Turkovac'ın 3 faz çalışması yapılmasına rağmen bunu inkar etmek düpe düz yalancılıktır. Kime ve neye hizmet ettiği belli olan TTB bugün değilse ne zaman kapatılacak? Türk hekimleri bu bölücü ve husumet yapının tasallutundan ne zaman kurtarılacaktır?

'HESAP SORULMALI'

TTB yönetiminden hesap sorulmalı, milletine, vatanına, bayrağına bağlı yeni bir mesleki örgüt planlanıp, hayata geçirilmelidir."

Etiketler
MHP Devlet Bahçeli Ağrı