Ekonomik kriz forumu düzenleyen öğrencilere soruşturma

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, ekonomik kriz hakkında forum yapan öğrencileri önce engelledi, şimdi ise soruşturma açtı.

Ekonomik kriz forumu düzenleyen öğrencilere soruşturma

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, ekonomik krize dikkat çekmek için forum yapmak isteyen öğrencilere soruşturma başlattı. Üniversite yönetimi birçok öğrenciye yazılı tebligatta bulunarak sözlü ve yazılı savunmalarının alınacağını belirtti.

BirGün’de yer alan habere göre; Üniversite yönetimi tarafından öğrencilere gönderilen yazıda öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Olbia Anfi Tiyatro önünde izinsiz oturma eylemi yaptıkları için haklarında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Öğrencilerden 6 Ocak 2022 günü yazılı ve sözlü ifade vermeleri istendi.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Öğrencilerse kendilerine soruşturma açılmasına tepkili. Artan ekonomik krizden en çok etkilenenlerin kendilerinin olduğunu ifade eden öğrenciler üniversite yönetiminin bu durumu görmezden gelerek İktidara yaranma derdinde olduğunu ifade ettiler. Forum esnasında kendilerine saldıran kişilere hiçbir işlem yapılmadığını belirten öğrenciler, “Demokratik hakkımızı kullandığımız için bize soruşturma açılması kabul edilemez” ifadelerini kullandılar.

NE OLMUŞTU?

Akdeniz üniversitesi öğrencileri artan ekonomik krizi tartışmak için 16 Aralık 2021 günü Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Olbia Anfi Tiyatrosunda forum düzenlemek için toplanmışlar ancak özel güvenlik ve polis tarafından engellenmişlerdi. Bu keyfî tutumu protesto ermek için öğrenciler oturma eylemi yapmıştı. Eylem sırasında öğrencilere faşist bir grup saldırı girişiminde bulunmuştu.

Etiketler
Akdeniz Ekonomik kriz Öğrenci Soruşturma