HDP binasına saldıran Muhammet Eren Sütçü’nün Ülkü Ocakları’nda fotoğrafı çıktı

İstanbul’da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldıran Muhammet Eren Sütçü'nün Bayburt Ülkü Ocakları’nda fotoğrafı ortaya çıktı.

HDP binasına saldıran Muhammet Eren Sütçü’nün Ülkü Ocakları’nda fotoğrafı çıktı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütüne silah ve bıçakla saldıran ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Muhammet Eren Sütçü'nün Ülkü Ocaklarında fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafın Bayburt Ülkü Ocakları’ında çekildiği görülüyor.

Polisin "serserinin biri" dediği saldırgan Sütçü'nün, sosyal medya paylaşımlarında, Ülkü Ocakları'nda çekilen fotoğrafları dikkat çekti.

BAHÇELİEVLER’DE NE OLMUŞTU?

Muhammet Eren Sütçü, HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlendi, bir partili bıçakla yaralandı. Sütçü’nün ilçe binasına, "Üye olmak istiyorum" diyerek girdiği ve daha sonra "Sizi öldürmeye geldim" diyerek saldırıyı düzenlediği belirtildi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, BirGün’e yaptığı açıklamada, "Katliam amacıyla geldiği aşikâr” dedi.

Saldırganın partiye hem bıçak hem de silahla geldiğini anımsatan Birol, şunları söyledi:

“Oldukça profesyonel, hem bıçağı hem silahı aynı anda kullanacak kadar pratik. İzmir benzeri bir saldırının kopyası niteliğinde. HDP’ye tepeden yöneltilen öfke, hınç ve bilumum kötü sözlerin planlı karşılığı bu. Bu planları bugüne kadar halkın örgütlü gücüyle nasıl bertaraf ettiysek, bunun gibi planları da bozacağız.”

(MA-BirGün)

Etiketler
Bahçelievler Bayburt İstanbul HDP