Çiğdem Toker duyurdu: Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın pist ihalesi haleye davet edilmeyen Sarka Madencilik adlı bir şirketin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne açtığı davanın sonuçlanmasıyla iptal edildi.

Çiğdem Toker duyurdu: Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 10 yıldır bitirilemeyen ikinci pist yapımı için gerçekleştirilmiş ihalenin yargı tarafından iptaline karar verildiğini köşesinde paylaştı.

Toker, ihaleye davet edilmeyen Sarka Madencilik adlı bir şirketin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) açtığı davanın sonuçlandığını ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığı'nın dava sürecindeki savunmasına dikkat çekici bir iddia olduğunu da vurgulayan Toker, savunmayı şöyle aktardı:

"Bakanlığın mahkemeye sunduğu savunmada dikkat çeken bir ayrıntı var: 'Davacı şirketin daha önce idaremizce yapılan herhangi bir yapım işinin yüklenicisi olmadığı, ve bu kadar büyük kapasitedeki bir ihale işine teklif verebilecek mali güce sahip olmadığı'…

Altını çizelim: Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist ihalesinin 'davet edilmediği' gerekçesiyle iptalini isteyen firma, bugüne kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hiçbir ihalesine katılmamış. Bakanlığa göre bu kapsamdaki bir işe teklif verecek mali gücü de yokmuş"

Toker, "Pist ihalesinin yargıda iptalinin önemli sonuçlara yol açması beklenir. Bunların başında mahkemenin 'ivedi değil' dediği pistin devreye alınmasının daha da sarkması ve ayrılacak kamu kaynaklarının yeni ihalelerle artması gelecek" dedi.

SÖZCÜ'DEN ÇİĞDEM TOKER'İN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sabiha Gökçen Maden