Halkbank'ın tartışmalı reklam filmini çeken ajansın başkanı konuştu: 'Konjonktür uygun olduğu için yayınladık'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürününü açıklamasından 24 saat geçmeden Halkbank'ın yayınladığı reklam filmi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Halkbank'ın tartışmalı reklam filmini çeken ajansın başkanı konuştu: 'Konjonktür uygun olduğu için yayınladık'

ECE SEÇİL ŞAHİN / GERÇEK GÜNDEM

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü kabine toplantısının ardından açıkladığı yeni ekonomi tedbirlerinin yankısı sürüyor. Erdoğan'ın açıklamasından bir gün sonra Halkbank'ın yayınladığı reklam filmi de bazı tartışmaları beraberinde getirdi.

TARTIŞMALI REKLAM FİLMİ

Halkbank, söz konusu reklamı, Twitter hesabından, "Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!" notuyla paylaştı. Reklam için yazılan metin de Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi tedbirlerine gönderme olarak algılandı.

Bir reklam filminin bu kadar kısa sürede çekilemeyeceğini söyleyenler, banka yönetiminin ve reklamı çeken ajansın Erdoğan'ın açıklamalarını önceden biliyor olabileceğine işaret etti. Öte yandan, reklam filminin en sonunda yer alan, "Paramızın gücüne güveniyor, Türk lirasında değerlendirdiğiniz birikimlerinizi ek avantajlarla destekliyoruz. Türk lirasıyla halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor" ifadeleri de dikkat çekti.

Gerçek Gündem, tartışmalı reklam filmini, reklam filmini çeken ajans başkanına sordu. Renosans Reklam Ajansı'nın sahibi Sedat Tunç, iddiaları yalanladı.

"REKLAMI 17 OCAK 2021'DE ÇEKTİK"

Tunç, söz konusu reklamın neredeyse 1 yıl önce çekildiğini söyleyerek, "Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane'de çekildi. Oradan da soruşturabilirsiniz. Yeni çekilen bir reklam değil. Böyle bir ürünle alakalı müşterimizin bizimle talebi vardı. Konjonktür uygun olduğu için dün yayınladık. Bir reklam çekiminin süresi en az 1 ay, dolayısıyla böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Reklam ajansının Twitter hesabından 14 Aralık tarihinde paylaşılan ve gerek kıyafetler gerekse ortam itibarıyla dün yayınlanan reklam çekiminin arka plan görselleri olduğu iddiası ortaya atılan fotoğraflarla ilgili olarak ise Tunç, "Geçen hafta 14 Aralık'ta çektiğimiz Paraf kampanyasının set fotoğrafları. Paraf'ın yeni yıl reklamıydı." dedi.

"KİMSENİN BİR ŞEY BİLDİĞİ YOK"

Erdoğan'ın açıklayacağı tedbirlerle ilgili bilgileri olmadığını ifade eden Tunç, "Kimsenin öyle bir şey bildiği yok. Bunlar doğru değil. Böyle bir şey olsa hiçbir akıl sahibi insan çıkıp da 'reklamı yayınlayayım' demez zaten. 17 Ocak'ta çekilen bir reklamdı. Biz TL ile alakalı bir reklam yapmıştık, konjonktür uygun olduğu için de reklamı girdik, bu kadar. Ekstra başka bir şey aramanın anlamı yok. Biz iyi niyetli işler yaptık, böyle bir şey olacağını düşünmedik." diye konuştu.

Etiketler
Film Halkbank