Çalıntı bisiklet arayan polislerin müdahale ettiği 11 yaşındaki çocuk: 'Yerlerde sürüklediler, kimse yardım etmedi'

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde polisler bir bisikletin çalındığı iddiasıyla sokakta gördükleri 11 yaşındaki çocuğu durdurarak, bisikleti almak için çocuğu yere yatırdı ve kötü muamelede bulundu. Polislerin müdahale ettiği çocuk yaşadıklarını anlatı.

Çalıntı bisiklet arayan polislerin müdahale ettiği 11 yaşındaki çocuk: 'Yerlerde sürüklediler, kimse yardım etmedi'

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çalıntı bisiklet arayan polisler tarafından durdurulup, direnince yere yatırılan Mirac Akgün'ün (11) annesi Zehra Akgün, olay sonrası çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Akgün "Bir anne olarak olayları öğrenince perişan oldum. Psikolojik durumu çok kötü. Gece oğlumun yanında yattım. Uykusunda bile 'bırakın' diye bağırıyor, 'anne beni bırakma' diyor. Bebek gibi onun yanındaydım. Çok kötü bir durumda çocuğum. Vücudunda bayağı darbeler ve morarmalar da var. 'Annem yakında, arayın' demesine rağmen kimse yardımcı olmamış. Türkiye Cumhuriyeti'nin polis memurlarına güvenip, canımızı emanet ediyoruz. Ama böyle olduktan sonra, polis olmanın hiçbir anlamı yok bence. Sonuna kadar savaşacağız. Benim evladımın canı yandı. Başkasının yanmasın. Onun bir tek gözyaşı için savaşırım. Canımı da veririm. Pes etmeyeceğim" dedi.

'BENİ KAÇIRACAKLARINI ZANNETTİM'

Yaşadıklarını anlatan Mirac Akgün de şunları söyledi:

"İlk önce sinemaya gittim. Sinemadan dönerken balıkçının oradan geçtim. Tam kaldırıma geçerken polisler önüme kırdı. Polis olduğunu bilmiyorum. Camları filmli bir araba. Bir anda arabadan inip, kolumdan çekmeye başladı. 'Bırakın beni' dedim ama yok. 'Nereden aldın, nereden çaldın' diyorlardı. Bana polis olduklarını hiçbir şekilde söylemediler. Çok korktum. Beni arabaya doğru çekiyorlardı. Sonra diğer polis geldi. Beni kaçıracaklarını zannettim. Birinin saçı uzun, diğeri de sakallıydı. Deri ceketi vardı. İnsanlara yardım çığlığı atıyorum, hiç kimse yardım etmedi. Sadece toplanmışlar, izliyorlar."

'SONRA BENİ YERDE SÜRÜKLEDİLER'

Kaçmaya çalıştığını fakat polislerden birinin arkasından kendisine sarıldığını belirten Akgün "Sonra beni yere itti, bisikletin üzerine düştüm. Bisiklet bir yere takılmış. Bisikletime sarıldım. O yüzden çekemediler beni. Sonra beni yerde sürüklediler. Üstüm hep çamur olmuştu. Yağmur da yağıyordu. Arabadan iner inmez 'nereden çaldın, nereden aldın?' dediler. 'Çalmadım' dedim, beni bırakmadılar. Sonra birisi gelip 'durun, öyle olmaz' dedi. Her şey olduktan sonra 'polisiz' diyorlar. Ben de 'kimliğinizi gösterin. İnanmıyorum' dedim. Kimliklerini gösterdiler, 'emniyete gideceğiz' dediler. Ama arabalarına binmekten korkuyorum. Polise hiç benzemiyorlardı. Sonra yardım eden ağabey geldi. Arabaya birlikte bindik. Yavaş bir şekilde emniyete gittik. Babam daha uzakta olmasına rağmen bizden önce vardı" diye konuştu.

ÇOCUKTAN VE AİLESİNDEN ÖZÜR DİLENDİ

Karabük Valiliği, polislerin Mirac Akgün’e müdahalesiyle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Polis memurlarının müdahalesinin maksadı aştığı belirtilen açıklamada, çocuğun yaşadığı travmadan dolayı kendisinden ve ailesinden özür dilendi. Valilik göreviler hakkında soruşturma başlatıldığını ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:

“18 Aralık günü sabah saatlerinde Safranbolu Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde meydana gelen bisiklet hırsızlığı üzerinde çalışan Safranbolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli iki sivil polis memurunun ilgili konu ile alakalı araştırma yaptığı sırada saat 16.30 sularında, güzergâhtan geçen eşkâle uyan bisikletli M.A. isimli çocuk durdurulmuş, ancak çocuğun kaçmak istemesi üzerine görevliler müdahale etmişlerdir. Yapılan inceleme sonrası bahsi geçen çocuğumuzun bisiklet hırsızlığının faili olmadığı ve görevli polis memurlarının müdahalesinin maksadını aştığı anlaşılmıştır. Yaşanan bu talihsiz olay Valiliğimizi ve Emniyet Teşkilatımızı derinden üzmüştür. Bu talihsiz olaya muhatap olan çocuğumuzun yaşadığı bu travmadan dolayı çocuğumuz ve ailesinden özür diliyoruz. Olayda dahili bulunan görevliler hakkında soruşturma başlatılmıştır.” (DHA)

Etiketler
Bolu Karabük Polis Safranbolu