Tarikat yurdunda vahşet: Tabela söküldü, yurt tahliye edildi, binanın emniyet müfettişine ait olduğu iddia edildi

Antalya İlim ve Kültür Derneği yurdunda üniversite öğrencisinin kafasını kesilerek öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Tarikat yurdunda vahşet: Tabela söküldü, yurt tahliye edildi, binanın emniyet müfettişine ait olduğu iddia edildi

Türkiye, dün Antalya'da gelen kan donduran bir haberle buz kesti.

Gelen haberde, Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne ait ve daha sonra kaçak olduğu öğrencilen bir yurtta aşçı olarak çalışan bir şahsın, üniversite öğrencisinin kafasını satırla kestiği ve 'Deccal'i vurdum' diye bağırdığı aktarılıyordu.

Habere jet hızıyla yayın yasağı, dosyaya ise gizlilik kararı geldi.

HAZAR DOST GÖZALTINA ALINDI

Halktv.com.tr muhabiri Hazar Dost, bugün Antalya'ya söz konusu olayı araştırmak için gittiği sırada havalimanında gözaltına alınması da gündeme bomba gibi düştü.

Dost, serbest bırakılırken; edindiği bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

''APARTMAN SANIYORDUK''

Yurdun bulunduğu mahallede yaşayan yurttaşların "Biz burayı aile apartmanı sanıyorduk" dediği aktarılırken; Cinayetin işlendiği Adıgüzel Apartmanı'nda bulunan beş dairenin, Antalya İlim ve Kültür Derneği tarafından kiralandığı, en üst katın, bu beş dairenin yemekhanesi olarak kullanıldığı bildirildi.

TABELA SÖKÜLDÜ, YURT BOŞALTILDI

Bugün bölgeye giden Halk TV ekibi, dernek tabelasının söküldüğünü ve yurdun boşaltıldığını ifade etti.

Tahliye sırasında ise dini içerikli kitapların kutularla taşındığı, yurtta kalan öğrencilerin de bölgedeki KYK yurtlarına gönderildiği belirtildi.

AYLIK ÖDEMESİ 500 LİRA

Yurtta kalan öğrencilerin, durumlarının olmadığını belirterek her dairede 7-8 öğrencinin kaldığını ifade ettiği ve yurtta kalmanın aylık ödemesinin 500 lira olduğu da gelen bilgiler arasında.

BİNA EMNİYET MÜFETTİŞİNE AİT İDDİASI

Olaya ilişkin en önemli iddia ise binanın emniyet müfettişine ait olduğu iddiası.

Hazar Dost'un haberinde, söz konusu iddia şöyle ifade edildi:

''Dün yaşananların ardından emniyette görevli kaynaklarımızdan bilgi almaya çalışırken, Antalya Asayiş Şube'ye gelen ilginç bir talimat olduğunu öğrendik. Bize aktarılana göre, üst düzey görevliler, ''Bu olaya dair bilgi, belge, görüntü kesinlikle hiçbir yerde paylaşılmayacak, dikkat edilecek" demişti.

Böylesine bir olay için böyle bir talimatın gelmesi, en başından itibaren ilginçken, bugün yerel kaynaklardan emniyetin bu işin ucunu neden bu kadar sıkı tuttuğuna işaret eden bir bilgi aldık.

ALİMDER adlı derneğin kaçak tarikat yurdu olarak kullandığı cinayet mahali ile ilgili 3 kaynaktan teyit ettirdiğimiz bir iddiaya ulaştık. Kaynaklar, binanın halen Antalya'da görev yapan birinci sınıf emniyet müdürü unvanlı polis müfettişine ait olduğunu iddia ederken "Burayı bu yurda emniyet müdürünün babası kiraya vermişti" diyor.''

DERNEK BAŞKANI EŞLİK ETTİ

Mehmet Sami Tuğrul'un cenazesini almak için memleketinden gelen öğretmen babasına ise bugün derneğin başkanı Barış Kaplan eşlik etti.

Adli Tıp'tan cenaze alınırken 30'a yakın polisin eşlik ettiğini belirten kaynaklar, babayla kimsenin konuşmasına izin verilmediğini söyledi.

Etiketler
Antalya Öğrenci Tahliye Tarikat