Valilikten Antalya'da tarikat yurdunda öldürülen öğrenciye ilişkin açıklama

Antalya'da bir tarikat yurdunda kalan üniversite öğrencisini öldüren aşçının çeşitli psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğu ancak uzun süredir rutin kontrollerine gitmediği belirtildi.

Valilikten Antalya'da tarikat yurdunda öldürülen öğrenciye ilişkin açıklama

Antalya Valiliği, Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne (Alim Derneği) ait özel yurtta kalan Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Tarikat yurdunda aşçılık yapan ve "Deccal'i öldürdüm" diyerek Tuğrul'u katleden 38 yaşındaki İhsan Güney'in, 21 yıldır aşçı olarak çalıştığı ve olaydan 3 ay önce yurtta işe başladığı belirtildi.

ANTALYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, aşçının çeşitli psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğunu, 29 Temmuz'dan sonra aylık rutin kontrollere gitmediğinin tespit edildiğini bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"27 Kasım 2020'de düzenlenen doktor raporunda bipolar duygulanım bozukluğu ve unipolar, depresyon, depresif nöbet tanısı konulduğu, 2 Mart 2020'de hastanede 15 gün yatış yaptığı ve şizoaffektif bozukluk ve bipolar duygulanım bozukluğu ile psikotik belirtisiz manik teşhisi konulduğu, bu tarz hastalıklarda her ay rutin kontrollere gitmesi gerekirken 29 Temmuz 2021'den sonra bir daha kontrole gitmediği tespit edilmiştir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir."

Öte yandan olayla ilgili 'gizlilik kararı ve yayın yasağı' kararı verilmişti.

Etiketler
Antalya Öğrenci Rahatsızlık Tarikat