BBP'den ayrılan ekibin Milli Yol Partisi hazırlıklarında son gelindi: 'Üçüncü bir yol açılabilir'

Büyük Birlik Partisi’nde görev alan isimlerin kurduğu Milli Yol Partisi, 8 Aralık Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı’na parti kuruluş evraklarını teslim edecek. Kurucular Kurulu'ndan Haşim Yanar, "Üçüncü bir yol açılabileceğini inanıyoruz" dedi.

BBP'den ayrılan ekibin Milli Yol Partisi hazırlıklarında son gelindi: 'Üçüncü bir yol açılabilir'

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) içerisinde yıllardır görev alan 199 isim yayınladıkları bir manifesto ile Milli Yol Partisi'ni kuruyor. Türkiye’nin farklı illerinde son altı aydır yaptıkları görüşmelerin ardından partinin program ve tüzüğüne son halini veren Milli Yol Partisi, 8 Aralık Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluşu için gerekli evrakları teslim edecek.

REMZİ ÇAYIR'IN GENEL BAŞKAN OLMASI BEKLENİYOR

BBP’nin eski liderleri arasında yer alan Muhsin Yazıcıoğlu’yla birlikte uzun yıllar siyaset yapan, BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesinin ardından ‘Milli Yol Hareketi’ni başlatan Remzi Çayır’ın Milli Yol Partisi’nin genel başkanı olması bekleniyor.

'ÜÇÜNCÜ BİR YOL AÇILABİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; BBP’nin son yapılan kurultayında genel başkan adayı olan ve Milli Yol Partisi’nin 199 kişilik kurucular kurulunda yer alan Haşim Yanar, Çayır’ın genel başkanlığında yola çıktıklarını ifade ederek yeni bir siyasi parti kurmalarının nedenini şöyle anlattı:

"Milli Yol Partisi olarak biz bir üçüncü yol açılabileceğini ve milletin de buna ihtiyacının olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin gerilim siyasetinden arındırılarak yeni bir kulvar açılması gerektiğine inanıyoruz. Bunu yaparken rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Başkan’ın yol arkadaşları başta olmak üzere, son dönemde BBP’de görev yapan birçoğu il başkanı olan arkadaşlarla Türkiye’nin tüm renklerini temsil edeceğiz ve yol yürüyeceğiz. Ne kadar düzgün ve namuslu insan varsa onların bir araya geldiği bir yapı ve çatı oluşturduk."

Ankara’da 5 Aralık’ta yapılan açıklamayla manifestosunu kamuoyuna duyuran Milli Yol Partisi, partinin demokratik, hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olduğunu belirterek, “Adaleti, liyakati hayatın temeli kabul eder. Milliyetçi ve vatansever bir bakış açısına sahiptir ama diğer toplumların aşağılanmasını insanlığın ayrı ve farklı kategorilere tabi tutulmasını reddeder. Gizli ve açık kast sistemini insanlığa hakaret kabul eder” ifadelerine yer verdi.

MANİFESTO: EZBERLERİ BOZAN, PARADİGMALARI DEĞİŞTİREN...

Hareketlerinin bir partiden öte bir mana taşıdığını belirten partinin manifestosunda, “Bu hareket, aslında ezber bozan, alışagelmiş paradigmaları değiştiren, insani değerleri temel kabul eden, insan yaşamını kutsal sayan, insan hak ve özgürlüklerini vazgeçilmez kabul eden bir anlayışın temsilcisidir. Bugün aramızda toplumun her kesiminden insanlar vardır. Var olan partilerden gelen arkadaşlarla birlikte yürüyeceğiz. Dolayısıyla biz bütün Türk milletini kucaklayan bir hareket olacağız” denildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 28 Kasım 2021’da yaptığı açıklamaya göre Türkiye siyasal hayatında faaliyette olan 123 siyasi parti bulunuyor. 2020 yılında 27, 2021 yılında 21 olmak üzere toplam 48 siyasi parti son iki yılda kuruldu. Milli Yol Partisi’yle birlikte siyasi parti sayısındaki artış devam edecek.

Etiketler
Büyük Birlik Partisi İçişleri Bakanlığı