İstanbul Eczacılar Odası tepkili: Stokçuluk diye yansıtılması linç yaklaşımıdır!

İstanbul Eczacı Odası, 261 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edilmesinin kamuoyuna 'stokçuluk' şeklinde yansıtıldığını söyledi. Türkiye'de 28 binden fazla eczanenin hizmet verdiğini duyurarak suçlamayı 'linç yaklaşımı' olarak niteledi.

İstanbul Eczacılar Odası tepkili: Stokçuluk diye yansıtılması linç yaklaşımıdır!

İstanbul Eczacı Odası, Sağlık Bakanlığının İlaç Takip Sistemi kayıtları ile 261 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit etmesinin ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

"Son günlerde bazı gazete, televizyon ve internet medyasına yansıyan haberlerde eczacıların ilaç stoğu yaptığı şeklinde mesnetsiz iddialar yer almaktadır" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin dört bir yanında halk sağlığı için fedakarca hizmet veren eczacıları yaftalayan ve hedef gösteren bu yaklaşımı kınıyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Eczanelerde bulunmayan ilaçların sorumlusu eczacılar değildir. Bulunmayan ilaçlar sorunu, her geçen gün halk sağlığını olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Hem biz eczacılar hem hastalarımız, "bulunmayan ilaçlar" sorununun doğrudan mağdurudur.

Sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak Türkiye'de 28 bini aşkın eczane hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığının İlaç Takip Sistemi kayıtları ile 261 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk yaşanmasının kamuoyuna 'eczaneler stok yapıyor' şeklinde yansıtılması bir linç yaklaşımıdır. Eczacıları günah keçisi ilan etmek, yok ilaçların sorumlusu olarak göstermek sorunu çarpıtma anlayışıdır. Bulunmayan ilaçlar sorunu bu yaklaşımla çözülmez."

Etiketler
İstanbul Türkiye