Mehmet Barlas şaşırttı: İnsanlar kazandıklarıyla yaşayamıyorlarsa her şey laftan ibarettir

AKP iktidarına desteği ve muhalafeti hedef alması ile dikkat çeken Mehmet Barlas, asgari ücreti yazdı.

Mehmet Barlas şaşırttı: İnsanlar kazandıklarıyla yaşayamıyorlarsa her şey laftan ibarettir

Dola/TL kurundaki artış sürerken ekonomik göstergeler vatandaşın cebine zam olarak yansımaya devam ediyor.

2 bin 825 lira olan asgari ücretle ise vatandaşın geçinmesi için yetersiz kaldı. Asgari ücretin artması gerektiği toplumun geniş kesimleri tarafından kabul edilen bir gerçek olarak gündemde.

AKP iktidarına koşulsuz desteği ile bilinen Sabah başyazarı Mehmet Barlas da asgari ücret hakkında ifadeleri ile dikkat çekti.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaları köşesine taşığı yazısında asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekti.

Barlas, "19 senelik AK Parti iktidarı ve Erdoğan yönetimi, artık birtakım şeylerin öğrenilmesine sebep olmalıdır. Belli ki Erdoğan kafasına koyduğunu ve seslendirdiğini yapan bir siyasetçidir. Yani ekonomiye ilgi duyanlar, Türkiye'de kazanmak istiyorlarsa Erdoğan'ın şekillendirdiği ekonomik modeli anlamaya çalışmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin 4 bin TL olması gerektiğini belirten Barlas, "Çünkü teorik olarak ne söylerseniz söyleyin, sonunda eğer insanlar kazandıklarıyla yaşayamıyorlarsa her şey laftan ibarettir. Yaşadığımız gerçekler de ortada. İhracatımız artıyor, üretimimiz artıyor, büyümemiz artıyor. Bu demek ki ekonominin yarını sağlamdır. Ama döviz kuru ve enflasyon hâlâ kalıcı bir ortamın parçaları olarak hayatımızda yer almalıdır.
2023 seçimlerine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı ekonomik tedbirler olumlu etkisini gösterecektir. Bundan şüphe etmeyelim" diye yazdı.

MEHMET BARLAS'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Asgari Ücret Mehmet Barlas