Müteahhit belediyeye nasıl rüşvet verdiğini anlatmış: 'Çanta güzeldi, çantaya çok acıdım'

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, bir müteahhitin belediyeden iş almak için yüzde 10 rüşvet verdiğini belirterek bu kişinin rüşveti nasıl verdiğini aktardı.

Müteahhit belediyeye nasıl rüşvet verdiğini anlatmış: 'Çanta güzeldi, çantaya çok acıdım'

Karar gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert, Türk siyasi tarihinden bazı örnekler vererek yolsuzluğun bir dönem oy kaybına neden olduğunu hatırlattı.

"Tabii yolsuzlukları kayda geçirmek zor. Alan razı veren razı olunca kimseyi itham edemiyorsun. Fakat bir gün benim de bulunduğum bir mecliste bir müteahhit belediyeden iş almak için ‘yüzde 10’ rüşvet verdiğini söyledi" diyen Cömert, şöyle devam etti:

"Ben de merak ediyorum. Teorik olarak insanların rüşvet alıp verdiğini işitiyoruz da fiiliyatta nasıl alınıyor, nasıl veriliyor? Sordum, anlattı.

'ORADAN ÇANTASIZ ÇIKTIM'

'O zamanın parasıyla 7,5 trilyonluk bir iş. 750 milyar rüşvet vermen gerekiyor. O kadar param yok, gittim kredi çektim. Güzel de bir çanta aldım. 750 milyarı çantaya yerleştirdim. The Marmara’da buluştuk. Oturduk, sohbet ettik, çay kahve içtik. Sonra ben oradan çantasız olarak çıktım. Çanta güzeldi, çantaya çok acıdım.'

'YOLSUZLUK UFKUMUZ GENİŞLEDİ'

Bu, benim birinci ağızdan dinlediğim ilk yolsuzluk hikayesiydi. Çok etkilendim. Çok da üzüldüm. Tabii sonradan teknoloji ilerledi. Yeni yöntemler gelişti. Yolsuzluk ufkumuz genişledi."

Etiketler
Rüşvet