Murat Yetkin: Türkiye bankacılık sistemini 2001 krizine sürükleyen filmi yeniden görebilir

Ekonomide izlenen politikanın, 'riskli bir seçim ekonomisi uygulamasının başlangıcı' sayılabileceğini söyleyen Murat Yetkin, "Türkiye, bankacılık sistemini 2001 krizine sürükleyen filmi yeniden görebilir" dedi.

Murat Yetkin: Türkiye bankacılık sistemini 2001 krizine sürükleyen filmi yeniden görebilir

Gazeteci Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın gece yarısı istifasının ardından yerine yardımcısı Nurettin Nebati'nin görevlendirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Nebati'yi görevlendirmesiyle 'düşük faizli kredi' politikasını hızlandırmasının beklendiğini söyleyen Yetkin, "Bu gerçekleşirse, Türkiye 5 Nisan 1994’da dönemin başbakanı Tansu Çiller’in ilan ettiği kemer sıkma programı ardından bankacılık sistemini 2001 krizine sürükleyen filmi yeniden görebilir" dedi.

Reuters Haber Ajansı'nın 'Erdonomi' ifadelerini ve "Türkiye sahibi olmadığı parayı harcıyor" yorumunu hatırlatan Yetkin, yetkinreport.com'daki yazısında yaşanan sürece ilişkin şöyle yazdı:

"Bu durum Erdoğan’ın Türk lirasının ABD doları ve Avro karşısında değer kaybını dikkate almadan faiz indirimine devam edeceğini ve mali çevreleri bu yeni duruma uyum sağlamaya zorlayacağına işaret ediyor olabilir. Bu, riskli bir seçim ekonomisi uygulamasının başlangıcı da sayılabilir."

Etiketler
Film Murat Yetkin Seçim Türkiye