Karar yazarı Taşgetiren: Cumhurbaşkanı konuşması sırasında dövizin tırmanışını da önleyebilseydi keşke

Karar yazarı Taşgetiren, Erdoğan'ın TRT'de yayımlanan röportajını değerlendirdi. Programın tiyatroyu andırdığını kaydeden Taşgetiren, "Realite, duruşunuzla alay ediyor nerdeyse" dedi.

Karar yazarı Taşgetiren: Cumhurbaşkanı konuşması sırasında dövizin tırmanışını da önleyebilseydi keşke

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde TRT’de yayımlanan röportajını köşesine taşıdı.

“BİR TİYATRO İZLENİMİ VEREN PROGRAMIN…”

Taşgetiren, TRT’deki programın bir tiyatro izlenimi verdiğini belirterek, Erdoğan’ın karşısında oturan isimleri eleştirdi:

“Bu program için bir, gazeteci – siyasetçi ilişkisi açısından programın kalitesini değerlendirmek lazım, ikinci olarak da yapılan açıklamaların vatandaşın beklentisini ne ölçüde karşılandığını…

Kaliteyi değerlendirmek, sayın Cumhurbaşkanı benzeri programlar yapmak istediği için önemli. Halk nasıl bakmıştır bilmem, ama gazeteci - siyasetçi ilişkisi açısından bakıldığında özellikle gazetecilerin gazetecilik vasfının yerlerde süründüğünü ifade etmek gerekiyor. Sorular soru değil, üslup üslup değil. Sergilenen tutum, bağımsız gazeteci tavrı değil, Cumhurbaşkanı’na sadakatle bağlı bir ekip görüntüsü. Bu insanların sadakatini yadırgamıyorum ama bunun gazeteci rolüyle yapılmasını doğru bulmuyorum.

Bu görüntünün öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olmadığının, çünkü böyle bir görüntüyü onun istediği izlenimi doğacağının altını çizmek gerekiyor, sonra da bu tablonun, bu programlardan beklenen faydayı sağlamayacağını…. Yani 'Bir tiyatro oynanıyor, dandik sokak röportajları dahil roller önceden çizilmiş’ izlenimi veren bir programın toplumda sağlıklı etkiler yapması mümkün mü?”

"NE DÜŞÜNÜLÜYOR BELLİ DEĞİL"

Taşgetiren, Erdoğan'ın yaptığı konuşma sırasında doların 14 liraya yükseldiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı’nın bu programdaki konuşması sürerken Dolar’ın sürekli yükselişini, 14 Liraya dayanmasını sayın Cumhurbaşkanı nasıl yorumluyor, bu belli değil. Bu politika devam ettikçe Dolar’ın nerelere uzanacağına dair Cumhurbaşkanı’nın görüşü belli değil. Dövizdeki bu tırmanışın hayata, enflasyona yansıması karşısında ne düşünülüyor, belli değil" ifadelerini kullandı.

“BİZ KONUŞUYORUZ KAHROLASI DÖVİZ TIRMANIYOR”

"Keşke hiç borçlanmadan yatırım yapabilecek güçte ülke olsaydık" diyen Taşgetiren, yazısında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, konuşması sırasında Dövizin tırmanışını, Türk Lirasının değer kaybetmesini de önleyebilseydi keşke. Realite, duruşunuzla alay ediyor nerdeyse.

Aslında faiz konusunda sadece Türkiye’yi değil, ‘Çılgın projeler’ için faizli kredilerine başvurulan dünyayı değiştirmek gerekiyor. Bankaya para yatıran ve enflasyonun üzerinde gelir bekleyen insanı değiştirmek gerekiyor. Yoksa biz konuşuyoruz, kahrolası döviz tırmanıyor. Peşinden raflardaki fiyatlar tırmanıyor, insanların cüzdanındaki para kemiriliyor. Rolleri belirlenmiş tv mülakatları işe yarar mı bu durumda?”

Yazının tamamı için tıklayın

Etiketler
Tiyatro TRT