Kadıköy'de polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Çetin Kaya yakın mesafeden mi vuruldu?

Kadıköy'de polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Çetin Kaya'nın arkadaşları, görgü tanıkları için çağrı yaptı.

Kadıköy'de polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Çetin Kaya yakın mesafeden mi vuruldu?

Kadıköy Göztepe'de polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle ölödürülen Çetin Kaya'nın ters kelepçeliyken yakın mesafeden ve ensesinden vurulduğu belirtildi.

Sinema sektöründe çalıştığı öğrenilen Çetin Kaya'nın polisin 'dur' ihtarına uymadığını, araçtan indikten sonra da direndiğini ve yaşanan arbedede vurulduğu öne sürülmüştü. ETHA'dan Nadiye Gürbüz'ün haberine göre; cenazeyi teslim alan arkadaşları Kaya'nın ensesinden vurulduğunu doğruladı.

Kaya'nın vurulduğu görüntüleri izlemek isteyen arkadaşlarına, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerindeki mobeselerin de devredışı olduğu söylendi.

ARKADAŞLARINDAN ÇAĞRI

Çetin Kaya'nın arkadaşları, olay anına ilişkin görüntüler için de görgü tanıklarına çağrıda bulundu. Arkadaşları, olaya tanıklık edenlerin verdikleri telefon numarasından kendilerine ulaşmalarını isteyerek şu açıklamayı yaptı:

"29 Kasım 2021 tarihinde saat 22.00 sularında İstanbul'un en işlek noktalarından biri olan Göztepe Minibüs caddesinde (Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi önü) çok sevdiğimiz arkadaşımız Çetin Kaya polis kurşunuyla başından vurularak öldürüldü.

Savunmasız, silahsız bir vatandaşa gerçekleşmiş olan bu cinayeti gören, duyan tanık olan kişilerin (0533 353 02 32) numaralı telefondan tarafımızla irtibat kurmalarını ya da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına başvurmalarını rica ederiz."

Etiketler
Kadıköy Ağrı Polis