İstanbul Valiliği'nden 'motokurye' kararı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, fırtına nedeniyle zorluklarla karşılaşan motokuryeler için yarın saat 18'e kadar 'motokuryelik' faaliyetlerini durduklarını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden 'motokurye' kararı

Marmara Bölgesi, Ege ve Karadeniz'de etkili olan lodos ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Özellikle Marmara Bölgesi'nde çatıların uçtuğu, TIR'ların devrildiği belirtilirken; şimdiye kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

SİPARİŞ VERME

Marmara Bölgesi'nde fırtınalı hava can alırken; motokuryelerin fırtınada zor anlar yaşadığı görüntüler sonrası 'Sipariş Verme' çağrısı sosyal medyada gündem olmuştu.

VALİLİKTEN KARAR

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Getir kurye hizmetlerini durduğunu açıklarken; İstanbul Valiliği de yeni bir karara imza attı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, motokurye faaliyetlerinin bugün saat 23'den yarın saat 18'e durdurulduğunu açıkladı.

Yerlikaya ayrıca elektrikli scooter kullanımınında aynı saatler içerisinde yasaklandığını açıkladı.

İstanbul Valisi'nin açıklaması şöyle:

"İstanbul’da hayatı olumsuz etkileyen lodos ve fırtına nedeniyle, Trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için Bugün 23.00’ten Yarın 18.00’e kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır.''

Etiketler
Motokurye İstanbul Ali Yerlikaya İstanbul Valiliği