İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var

Çatalça-Büyükçekmece istikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 TIR ve bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. Birçok noktada binaların çatıları uçtu; 4 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da şiddetli lodos etkisini gösterdi. Hızı İstanbul'da 130 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos can aldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; 4 kişi hayatını kaybetti. 3’ü ağır, 19 kişi de yaralandı.

SULTANGAZİ'DE BİR BİNANIN ÇATISI UÇTU

Sultangazi'de bir binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar 5 araca hasar verdi. Olay yerine itfaiye ekipleri ve polis sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

KALAS PARÇASI BAŞINA İSABET EDEN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Sultangazi'ye bağlı Malkoçoğlu Mahallesi'nde saat 14. 00 sıralarında; oturduğu binanın çatısını onarmak için oğluyla birlikte en üst kata çıkan 72 yaşındaki Huriye Pulur'un başına karşı binadan kopan kalas parçası isabet etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Pulur, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ESENYURT'TA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lodosun vurduğu ilçelerden biri Esenyurt oldu. 8 katlı bir apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 1

'ÇOCUĞUNU KURTARMAK İSTEDİ'

Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Çocuk kurtuldu" dedi.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 2

Esnayurt Akçaburgaz Mahallesi'nde lodosun etkisiyle bir binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düştüğü Alaattin Çavdar olay yerinde hayatını kaybetti.

1'İ BEBEK 4 KİŞİ DE YARALANDI

Kıraç Mahallesi İstiklal Caddesi'nde ise apartmanların çatıları bir anda yola uçtu. Yolda yürüyenlerin üzerine çatı parçaları nedeniyle 1'i bebek 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 3

KONTEYNERLER TIR'IN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Şiddetli lodos nedeniyle Avcılar Ambarlı Limanı'ndaki konteynerler park halindeki bir TIR'ın üstüne devrildi. Lodos nedeniyle istif halinde bulunan konteynerlerin devrilmesi üzerine TIR'ın kupa bölümü tamamen kullanılamaz hale geldi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 4

ÇATALCA'DA 2 TIR VE KAMYONET DEVRİLDİ

Çatalca- Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halinde bulunan 2 TIR ve bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücüler kazayı yara almadan atlattı.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 5

BAĞCILAR'DA 3 YARALI

Bağcılar'da ise bir kafenin tentesinin şiddetli rüzgar nedeniyle devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Göztepe mahallesindeki bir kafenin tentesi, etkili olan rüzgar nedeniyle devrildi. Olayda yaralanan 3 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SAAT KULESİ'NİN DEVRİLME ANI KAMERADA

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 6

BEŞİKTAŞ'TA ASIRLIK ÇINAR AĞACI OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş'ta asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Kağıthane'de ise çatı uçmasına giden itfaiye ekibi yanlış parklar ve dar sokaklar güçlükle ilerledi.

İstanbul'da lodos: Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var - Resim : 7

FIRTINA, DIŞ CEPHELERİ UÇURDU

Beylikdüzü ve Esenyurt'ta şiddetli rüzgar nedeniyle binaların çatı izolasyonu ve dış cepheleri uçtu. Beylikdüzü'nde bulunan bir sitenin dış cephe parçası da şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Kopan parçalardan bazıları park halindeki araçların üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, site önüne şerit çekilerek önlem alındı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de uçma ihtimali olan parçaları söktü. Yaşanan olayı anlatan İbrahim Kanca, "Sabah oldu hava çok fırtınalıydı. Şu üstteki parça uçmuştu. Arabaların üzerine düştü. İtfaiye geldi kaldırdılar" diye konuştu.

Öte yandan lodosun etkisi altındaki İstanbul'da trafik felç oldu. İstanbullular toplu taşıma araçlarına akın ett. Metrolarda kalabalık oluştu.

PENDİK'TE İKİ TEKNE BATTI

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul Pendik’te sahilde bulunan 2 balıkçı teknesi battı. Bir balıkçı teknesi ise kayalıklara vurarak parçalandı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada incelemelerin sonuçları şu şekilde belirtildi:

-Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

- Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

- Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli'de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi.

-Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si çocuk 9 kişi yaralandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI 4'E YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamada kentte 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında, ''AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Büyükçekmece İstanbul Lodos