Sokakta tanımadığı adamın yumruklu saldırısına uğrayan Kübra Ekin'den 17 gündür haber alınamıyor

Diyarbakır Bağlar’da ekmek almaya gittiği sırada sokak ortasında saldırıya uğrayan Kübra Ekin, 17 gündür kayıp. Kübra’nın annesi Rahime Özdemir, kızının başına bir şey geldiğini ya da alıkonulduğunu düşündüğünü söyledi.

Sokakta tanımadığı adamın yumruklu saldırısına uğrayan Kübra Ekin'den 17 gündür haber alınamıyor

Bağcılar Mahallesi’nde annesi Rahime Özdemir ile birlikte yaşayan Kübra Ekin, alışveriş yapmak için evden çıktı. Akşam eve dönmeyen Kübra Özdemir, bir gün sonra annesini arayıp, geleceğini söyledi. Ancak bu saatten sonra Ekin’in cep telefonu kapandı. Bunun üzerine Rahime Özdemir, polise başvurdu. Polis, Kübra Ekin’i bulmak için çalışma başlattı

“KIZIMI BİRİ ALIKOYMUŞ OLABİLİR”

Kızını birinin alıkoymuş olabileceğini söyleyen Rahime Özdemir, şöyle konuştu:

“Kızım, 14 gün önce evden ‘alışverişe gidiyorum’ diye çıktı. Sonra telefon açtı ‘eve geliyorum’ dedi ama gelmedi. Sonra telefonu kapandı. Kaç gün boyunca aradım, ne mesajı ne de interneti, hepsi kapalı. Hiç böyle bir şey yapmamıştı, ilk defa oluyor, beni habersiz bırakmıyordu. ‘Üst almaya alışverişe gidiyorum’ diyerek gitti bir daha gelmedi. Akşam, ‘kız arkadaşımda kalıyorum’ dedi, sabah aradı, ‘öğlene doğru eve geliyorum’ diyerek oğlumla konuştu. Sesini ben de duydum ama gelmedi. Biz aradık, ulaşamadık ona, telefonu kapalı. Ona ne oldu bilmiyorum. Bence Kübra’yı bir yerde biri tutmuş ya da bir şey olmuş. Bu ikisini de Allah bana göstermesin ama bunları düşünüyorum. Çünkü kendi kendine rahat bir şekilde duran bir kız değil. Kaç defa polise gittim bildirdim, akşam da polis bizi aradı eve gelecekler ama onlar da bulamamışlar, bilet de almamış bir yere gitmek için. Polis, ‘durmadan onu arıyoruz’ diyor. Ben diyorum, kızımın başına bir şey gelmiş ya da biri onu alıkoymuş, ben bunu düşünüyorum. Kızımı istiyorum, eve gelsin. Nerdeyse, eğer beni duyuyorsa bir Haber versin, eve gelsin ya da bana bir mesaj atsın ‘ben buradayım’ diye. Bir bilsem yaşıyor nerededir, o da bana yeter.”

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Kübra Ekin, mayıs ayında Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde marketten ekmek alıp dönerken kimliği belirsiz kişinin saldırısına uğramıştı. Mahallelinin müdahalesi sonucu şüpheli kaçarken, iki dişi kırılan, sağ elinin bileği incinen Kübra Ekin, hastaneye kaldırılmış, tedavisinin ardından da taburcu edilmişti. Polis olayı soruştururken, faili ise halen bulunamadı.

DARP EDİLDİĞİ ANLARI ANLATTIĞI GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Kübra Ekin’in Diyarbakır Bağlar’da ekmek almaya gittiği sırada şalvarlı, sarıklı bir erkek tarafından darp edildiği anları anlattığı görüntüler ortaya çıktı. Ekin’in görüntülerde “Bunlar potansiyel katil. Ben bugün eve nasıl gideceğimi düşünüyorum” dediği görüldü.

"SARIKLI ŞALVARLI ADAMDAN YUMRUK YEDİM"

Ekin, yaşadığı saldırıyı şöyle anlatmıştı:

“Diyarbakır Bağlar’da ekmek almaya indim. Yolda sarıklı sakallı siyah şalvarlı bir adamdan yumruk yedim. Kafamı kaldırıp adama baktım ne olduğunu anlamaya çalıştım. Saçıma yapıştı, kendimi korumaya çalıştım. Ben de birileri kurtarır diye bekledim kimse kurtarmadı. En son dayanamayıp “Alsanıza şunu” diye bağırdım. Kimse polisi aramıyor ben arıyorum. Ellerim tutmuyordu, bir şekilde aradım. Adam kaçtı, ara sokağa giriyor peşinden gittim. Görüntüsü çekmeye çalışıyorum adam kaçıyor. Öteki sokakta kayboldu. Biz sokakta rahat rahat yürüyemeyecek miyiz? Önceden de korkuyorduk da ben daha önce başıma böyle bir şey gelebileceğini hiç düşünmüyordum. Bir insan nasıl bana vurup elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Kılığından kıyafetinden dediler ama ben o gün eşofman giymiştim. Diyarbakır’ı bildiğim için o sıcakta ceket giydim. Ekmek almaya aşağı indiğim 2 dakikada başıma neler geldi. Bunlar potansiyel katil. Ben bugün eve nasıl gideceğimi düşünüyorum."

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Kübra Ekin'den günlerdir haber alınamaması sosyal medyayı da ayağa kaldırdı. Binlerce kişi #KübraEkinNerede etiketini kullanarak paylaşımda bulundu.

Paylaşım yapanlar arasında ünlü isimler de vardı. Oyuncu Yasemin Kay Allen, bir video paylaşarak "Türkiye Cumhuriyeti genç kızları sahipsiz değildir!" ifadelerini kullandı ve Kübra Ekin'in nerede olduğunu sordu:

Diyarbakırlı sanatçı Mahsun Kırmızıgül de Diyarbakır'da yaşanan kayıp vakasına sessiz kalmadı. Kırmızıgül, "Diyarbakır'da 6 ay önce 'kıyafeti açık' diyen bir kişinin sokak ortasında saldırısına uğrayan 22 yaşındaki Kübra Ekin'den 17 gündür haber alınamıyor. Annesi, "ölü ya da diri kızımı bulun" diye feryat ediyor. Bu çığlığa ses olun! #KübraEkinNerede" paylaşımını yaptı.

Sanatçı Pınar Aydınlar da Kübra Ekin için paylaşım yapan isimler arasında yer aldı.

Aydınlar, "#KübraEkinNerede 22 yaşında genç bir kadın kim bilir kimlerin elinde ? Lütfen sesi çoğaltın!" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Ferhat Tunç ise, "Kübra Ekin Diyarbakır’da yaşayan 22 yaşında genç bir kadın. Daha önce sokakta bir erkeğin saldırısına uğramış. 14 gün önce evinden ayrılan Kübra’dan haber alınamıyor. #kübraekinnerede" notuyla Kübra Ekin'in darp edildiği anları anlattığı videosunu paylaştı.

CHP KADIN KOLLARI: KÜBRA EKİN DERHAL BULUNMALIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları'nın resmi Twitter hesabından da kayıp Kübra Ekin'le ilgili paylaşım yapıldı. CHP Kadın Kolları, "Diyarbakır’da yaşayan 22 yaşındaki #KübraEkin 'in "Biz sokakta özgürce yürüyemeyecek miyiz?" feryadı havada asılı kalmayacak. #KübraEkin derhal bulunmalıdır. #KübraEkinNerede" notuyla Kübra Ekin'in bir an önce bulunması gerektiğini ifade etti.

Sokakta tanımadığı adamın yumruklu saldırısına uğrayan Kübra Ekin'den 17 gündür haber alınamıyor - Resim : 1

Etiketler
Diyarbakır Ekmek Saldırı