Cinayetten aranan eski futbolcu Sezer Öztürk yurtdışına kaçarken yakalandı! İşte ilk ifadesi

İstanbul'da cinayet soruşturmasında aranan Eski futbolcu Sezer Öztürk yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Cinayetten aranan eski futbolcu Sezer Öztürk yurtdışına kaçarken yakalandı! İşte ilk ifadesi

Trafikte yol verme tartışması yüzünden tartıştığı kişilere silahla ateş ederek 1 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen eski futbolcu Sezer Öztürk, Artvin'den Gürcistan'a gitmek için bindiği kamyonetin arkasında yakalandı. Öztürk, sorgusunun ardından “Kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Olay 19 Eylül günü Çekmeköy'deki Şile Otoyolu Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelmiş. Eski futbolcu Sezer Öztürk ile Halil İbrahim Genç (24) arasında çıkan yol verme tartışmasında Halil İbrahim Genç silahla vurularak öldürülmüştü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Öztürk'ün şoförlüğünü yapan Abdullah M. tutuklanmıştı.

Başsavcılık, firari olan Sezer Öztürk hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrol sırasında Öztürk, Artvin Hopa'dan Gürcistan'a gitmek üzere bindiği kamyonetin arkasında yakalandı. Öztürk, ifadesi alınmak üzere Artvin Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürüldü.

KORUMASININ ATEŞ ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Sezer Öztürk'ün hakimlikteki sorgusunda 15 yaşından beri milli takımda forma giydiğini, Almanya'da doğup büyümesine rağmen tüm yatırımlarını Türkiye'de yaptığını ve milliyetçi bir insan olduğunu öne sürdü.

Olay gününe kadar hiçbir olaya karışmadığını iddia eden Öztürk, “Olay günü çocuklarımı hayvanat bahçesine götürdüm, daha sonra eve dönerken arabamın önünü kestiler, beni darp ettiler. Ölümden döndüm, kafama aldığım darbelere ilişkin raporları mahkemeye sunacağım. İlla haklı olmak için ölmem gerekmiyor. Ben ateş etmedim, Ömer Genç benim korumamdır, olay sırasında o havaya ve yere ateş etti. Karşı taraf 30-40 kişiydi. Alkollü vaziyette bize saldırdılar, benim yanımda korumam, korumamın çocukları ile benim küçük çocuklarım ve eşlerimiz vardı" şeklinde konuştu.

'MAHKEME BAŞLAYANA KADAR YURTDIŞINDAKİ İŞLERİMİ HALLEDECEKTİM'

Yanında silah olmasına rağmen ateş etmediğini iddia eden Öztürk, “Şayet onları vurmak gibi bir niyetimiz olsaydı Ömer havaya ateş etmezdi, direkt onlara sıkardı. Olaydan sonra yaralı olduğum için 2 ay yerimden kalkamadım. Tedavi oldum, mahkeme başlayana kadar yurt dışına çıkarak işlerimi halledecektim.

Biraz da tehdit aldığım için korktum ve can güvenliğim nedeniyle tedbiren yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandım. İfademde detaylı belirttiğim üzere atılı eylemi ben gerçekleştirmedim. Ayrıca olay sırasında karşı taraf Ömer'den düşen silahı aldığını Ömer'den duydum. Daha sonra Ömer havaya ateş etmeye başladı ancak karşı tarafın nasıl vurulduğunu görmedim. Suçsuzum" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Hakimlik şüpheli Sezer Öztürk'ün kasten öldürme suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi olduğuna kanaat getirdi. Şüpheli Öztürk'ün yurt dışına çıkarken yakalandığını da dikkate alan hakimlik, delil karartma şüphesinin bulunmasını da dikkate alarak Sezer Öztürk'ün “Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. (DHA)

SEZER ÖZTÜRK KİMDİR?

3 Kasım 1985 yılında Almanya’da dünyaya gelen Öztürk, çocuk yaşta burada Türkler tarafından kurulmuş Türkgücü Velbert altyapısında futbola başladı.

Ardından sırasıyla SSVg Velbert, TVD Velbert ve Rot-Weiss Essen'nın altyapılarında boy gösterdi. Rot-Weiss Essen'de oynarken, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin güçlü ekiplerinden Bayer 04 Leverkusen'nin dikkatini çekti ve Bayer 04 Leverkusen'nın altyapısına geçti.

Sonraki sezon Bayer Leverkusen ile profesyonel sözleşme imzaladı ve dördüncü ligde mücadele eden ve Bayer Leverkusen'ın ikinci takımı olan Bayer 04 Leverkusen'de düzenli olarak oynamaya başladı.

Kariyerinin ilk maçında takımı SW Essen'e 2-1 yenilirken, kariyerinin ilk golünü attı. Öztürk, 2003-04 sezonunda A takıma yükseldi. Burada fazla forma şansı bulamayan Öztürk, 23 Ekim 2004 yılında 7 lig karşılaşmasına çıkabildi.

Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edildi, 18'e alındı ancak forma şansı bulamadı. Ardından Türkiye'ye gelen Öztürk, Manisaspor'a transfer oldu. Öztürk, 2008-09 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de mücadele ederken takımının şampiyon olup, Süper Lig’e çıkmasına katkı sağladı.

2009-2010 sezonunun ilk yarısında Manisasporla 7 kez sahada yer alan Sezer, ara transfer döneminde Eskişehirspor’a gitti.

MİLLİ FORMAYI 1999'DA GİYDİ

Sezer Öztürk burada 16 karşılaşmada boy gösterirken 1 gol attı. Almanya Genç Milli Takımı’na davet edildi ancak tercihini Türkiye’den yana kullandı ve ilk defa milli formayı Türkiye U-15 Altı Milli Futbol Takımı’nda 19 Ekim 1999 tarihinde Romanya ile oynanan karşılaşmada giydi.

Sezer ardından genç milli takımlarının bütün kademelerinde görev aldı. 2 kez A Milli Takım’da boy gösteren Sezer Öztürk, 1 kez A2, 1 kez 21 Yaş Altı, 7 kez 20 Yaş Altı, 18 kez 19 Yaş Altı, 5 kez 18 yaş altı , 2 kez 17 Yaş Altı , 4 kez 16 Yaş Altı , 8 kez de 15 Yaş Altı Milli Takımı’nda forma giydi.

ÖNCE FENERBAHÇE, SONRA BEŞİKTAŞ

1.5 yıllık Eskişehirspor macerasından sonra 2011-2012 sezonunda 2 milyon 750 bin euro ve Abdülkadir Kayalı takasında 5 yıllık sözleşme imzalayarak, Fenerbahçe'ye transfer oldu. Ancak sakatlıklardan dolayı forma şansı bulamadı.

Beşiktaş, Sezer Öztürk'ün transferi için Fenerbahçe'ye 1 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyerek, futbolcuyu kadrosuna kattı.

Sezer Beşiktaş'la 3 yıllık sözleşmeye imza attı ve 10 Ekim 2013 tarihinde İbrahim Toraman ile yaptığı kavgadan sonra sınırsız olarak kadro dışı bırakıldı.


2014-15 sezonunda Gökhan Süzen, İbrahim Toraman ve Michael Eneramo gibi kadroda düşünülmeyen Sezer, 2014-15 transfer döneminin son gününde İstanbul Başakşehir FK'e kiralandı. Ancak burada da forma şansı bulamamış ve sözleşmesini feshederek Beşiktaş'a dönmüştür.

SEZER ÖZTÜRK HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Bayer Leverkusen
Beerschot (kiralık)
Nürnberg
Manisaspor
Eskişehirspor
Fenerbahçe
Beşiktaş
Başakşehir (kiralık)
Eskişehirspor (kiralık)

BAŞARILARI

Manisaspor

1. Lig: 2004-05 (ikinciliği)
Fenerbahçe

Türkiye Kupası: 2011-12, 2012-13

Etiketler
İstanbul Futbol Soruşturma